Another You by Cromok

Wednesday, November 16, 2011

heee, last day on school :DD

heyho~~ hari nih hari khamis 17 november. lovely day of the week. ntah la. minggu nih minggu last skola. still 4sn1 skola. tak terkecuali kelas 4sn2, 4tk. tp x ramai yg hadir. xcept kelas aku. ramai yg datang. kami mmg malas duduk rumah. HAHAHA. *dah tu ape kene dgn hari 17 nov ni sayang ? -sabo. tunggu lha dulu. hmm, aku juz nak cter pasal hari2 terakhir at skola. besok jumaat aku da malas nak datang. tak de girls at kelas aku. booringg~ well, aku rase minggu nih, hari nih paling sronok. berkat kott. HEHE. hari nih, aku tolong girls at koperasi dgn zafar. well, laki yg laen dr pagi dah men bola. HAHAHA. aku nan zafar malas cket nak bsenam. dah slalu sgt aku bsenam xD. dr awal pagi kul 8 lbey, aku ngan zafar tolong susun beg2 apende eh nak cakap ? yg penting kami tolong lha budak2 uh susun stok ape sume. then aku amek gamba banyak2. banyak pic GAFAR je pun :p aku xde keje sbnanye. better helping the, lha kan. then mase tong2 uh, aku terpetik pulak nak bwt kelakar. bosan ehh~~ then, mule lha keluar suare2 TIDAK TENANG xD. anyway, nak tgk pic gafar ? nih haa~~  


dapat rm100 x ? HAHAHA

anyway, besh dgn korang semua. selamat bercuti kawan2 !

Friday, October 28, 2011

dont stop the rock :DD

*waterfish ! tajuk ape nihh ? -hehe, about dance~ *LOL, cter lha, dah lame aku xdgr pasal crew kw. -HAHA, tau punn rinduu. well, aku finally dah buat satu keputusan ! *err, ape dia ? -tade pape. juz nak cerita, pasal crew aku, kami dah semakin maju. tp rasenye leader dy sorang jea. hari tuh, i just had a battle against someone. *wahhh2. nih aku nak tau nihh. biar aku teke, mesty orang uh menang an ? -zheng lha kw nihh. of course lha AKU yg menang ! *biar betik ! hehehe. tahniah lha sayang ! -wekk, apape jea lha kau nihh. well2, act, ade satu grup nih na battle dgn kiteorang, tp at last, ta jadi. kate leader team uh, dy da bosan. da boring dgn bboy. *mmg lha, ta dapat skill. -hmm, kesiann dy. biar lha. anyway, crew kami ade junior baru. ala, budak2 kecik. baru 12 tahun. na masuk form one. *ohh, anak buahh ? nice2. kw didik lha dy betul2. -well, aku ckp dgn dy jgn maen headstand dulu. nt pendekk. HAHAHA. *ea ? dah tu asal kw tinggi ? -sebenanye bknnye pendek, tp nt stunted growth ! xD *ehhh, macam uh ? hahaha. macam2 lha BBOY nihh~~



HUYYOH, seksi oo~!~

Wednesday, October 12, 2011

FINAL EXAM !

hi semua, final exam dah pun tiba. besok KHAMIS 13.10.2011, dah start lha pekse *woaaahh, cepatnye. -tu lha, aku pun ta pasan. sesungguhnye mase uh milik ALLAH :) hmm, ape td nak cter eh ? ohh, aku just nak tanye korang ? KAWAN2 DA READY BELUM ?? aku rase aku belum lg. tp aku da bwt persediaan nak hadap ketas ADDMATH. aku ta pena at least dapat B. sad tau ! *HEE, beselha uw :DD -tp tape. skrg, aku da mahirkan sikett. well, aku dah mahirkan topic..

-LOG
-CIRCULAR MEASUREMENT

tu jea. yg laen bakal aku tuntut ilmunya drpada PAK BURHAN hehe, jgn marah yann, gurau jea.nt yg laen un aku blaja ngan dy jugakk.topik2 yg gua amek..

-BM
-BI
-MATH MODE
-ADD MATH
-AGAMA
-SEJARAH
-BIOS LOGOS
-PHYSICX
-CHEMIA xD

hah,tu jea lha. anyway, doakan aku bjaye ea? aku risau. paling risau SIVIK uh ! *HAHAHA, tak payah nak sivik sangat lha~ -heee, tade lha, act aku mmg risau jea kalau aku dapat result teruk. maknenye selame nihh aku g skola bwt ape? ta mau lha hampekan mak ayah aku :DD so long guys, SELAMAT MENDUDUKI PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN !

**** utk AQMAL BAQRY, (bboy MyO) alhamdulillah selamat kw PMR. harap2 8a kw punye :)

Monday, October 10, 2011

i love you is not enough~~

*ehh, nape nihh blogger ?
-ala, sadje jea kasi hot. ini nak tulis lirik jea lha. ahahahah xD
*sengel lha --"

REDUNDANT by GREENDAY

We're living in repetition.
Content in the same old shtick again.
Now the routine's turning to contention,
Like a production line going over and over and over, roller coaster.

Now I cannot speak, I've lost my voice.
I'm speechless and redundant.
'Cause I love you's not enough.
I'm lost for words.

Choreographed and lack of passion.
Prototypes of what we were.
Went full circle 'til I'm nauseous.
Taken for granted now.
Now I waste it, faked it, ate it, now i hate it.

'Cause I cannot speak, I lost my voice.
I'm speechless and redundant, 'cause I love you's not enough.
I'm lost for words.

Now I cannot speak, I've lost my voice.
I'm speechless and redundant.
'Cause I love you's not enough.
I'm lost for words.

Now I cannot speak, I've lost my voice.
I'm speechless and redundant.
'Cause I love you's not enough.
I'm lost for words. 

Saturday, October 8, 2011

taring anu (terengganu lha kirenye)

heee ! guyz ! *huh, ape dy ?? -ehh, aku nak cter pasal lawatan aku g ganu nihh ! nak dgr takk ? *huyyoh ! nak !! okay, mcm nihh. pade 16 SEPTEMBER 2011 yg lepas, aku ngan kelas aku, budak kelas TK, budak kelas akaun ngan 4 orang ckgu bwt lawatan ke ganu. aku dpt ikut bub sebelum uh aku ade join uat khidmat masyarakat. so, ni lha ganjarannye :DD *woaahh, seronok ! -yup. tp kan, kamera aku asek uat hal jea tw. sengel ! cas da bape kali, ta sampai bpe minit, da mati itu camera. sikit2 BATTERY EXHAUSTED. tp jgn risau. ade lha jugak aku amek gamba. nihhh antare yg sempat aku amek ..


all girls and boys. ade lagi sbenanye
boys. baru pas naek bukit :D


aku at muzium tganu. da macam ape sehh background xD


mus ngan aku :)


4SN1 punya girls


pgawal keselamatan baru ! xD


with one of my fwen, raihan


ape seh yan xD


ade budak TK ngan budak SN :DD
besh tak ?? ade lagy sebenanye, tp like i said, my camera bwt hal. so dapat amek mase hari ptame jea. kwn2 laen sume dapat amek sampai hari ke-3. hmm tape lha, asal ade kenangan yg aku nak bawak at ini blog. nihh albumnyer at FB aku. tganu full version ! xD hmm, aku ta tau lha nak cter ape lagy. ohh, anyway, kiteorang nginap at homestay. ingat an homestay ayam2. skali ade wifi lha bro ! terbaekk ! tp aku bkn boleh bwt pape punn xD. kiteorang at sane juz 3 hari jea. well, aku ta kesa sbnanye bape hari. yg penting gua happy. ahahahaha xD. aku akan rindukan terengganu :') aku rase cm tenang jea an at situ. aku ta mau rase kesesakan bandar ! tidakkkk !! aku at sane tade beli ape punn. ade lha jubah ngan keychain jea. anyway, aku akan ingat trip nihh sampai bila2. selain daripade aku g KL LUMPUR. heeee. so long guys ! kalau ade pape, nt aku modify ini post. *err, no komen. tp dgr2 ade gossip. hehehehehehe..





Friday, October 7, 2011

guitar :DD

semua !!! aku dah kembali ! *blogger malto ! aku rindu kw ! kw tau tak dah sebulan kw hilang ? -aku tau uw. dah2 jgn sedeyh. nt aku cter lagi. tp wat mase skrg aku nak cter mende laen dulu. *okayy, pat lha citer ! macam nihh, aku dah pena ckp yg aku na blaja gitar kann ? okayy, then wat ? aku boleh lha dikatekan master sikett. ahahahaha xD. *yeke boss ? ade bukti ? -hmm, tade lha. tp aku ade video. hehehehehe :D *ohh, na tgk ! -ehh, nt dulu. well, aku tade la blaja bnyak lagu. juzz..

-when its time by greenday
-time of your life by greenday
-boulevard of broken dreams by greenday
-poprocks and coke by greenday
-give me novocaine by greenday
-salam aidilfitri ayah dan bonda by hujan ft raihan
-1,2,3,4 by plain white t's
-change by good charlotte
-you're gone by good charlotte

*ehh, asal banyak greenday. muak tau ! ahahahaha xD -ala, aku suke acoustic diorg. besh pe. dah, tekan sini, nt tgk video ------->> give me novocaine by greenday tp mal yg nyanyi xD insyaallah boleh.



ni gitar sifu aku, si amir uhh :DD

i miss you my blogger T.T

*hey ini blog yg tulis tw ! huu, saya rindukan  kamal ariff bin mohd khalib ! mane dia ! huuu, katenye dy da malas nak tulis blog lagy ! ala, ade banyak halangan laaa. hm, tape la. yg penting, aku ridukna kw mal ! muke kw yg bnyk jerawat, badan yg tough, err, ape lagy ? *HAHA saje jea puji nak kasi dy tulis balik. huu, mane kw !!! T.T  


mane kw menghilang sayang ?

Sunday, August 28, 2011

selamat hari lebaran semua T.T

*jangan menangis la blogger ! aku pun terharu juga ! -pui, p la kau. kalau kw nangis abes pc aku nehh ! rosak kene air mate kw. *hahaha, citer la. aku xnak sampuk kali ni. -okay, tengs bab memahami xD.


hey kawan2, ramadhan dah pun nak berlalu. so, syawal bakal menjelma. ntah kenape aku rase resah tgk sume orang asyik wish pasal raye jea. so, i made a decision to post about raya. maybe not in facebook. tp kat sini. in my blog.

well, i just wanna wish u guys SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI :) ucapan nih mungkin simple tape pada aku sangat besar maknanya. sebab ? sebab aku ada banyak buat salah kat korang semua.. sepanjang tingkatan 4, tahun 2011 nihh. aku mungkin terbuat silap. maafkan aku kalau aku ade sakitkan hati korang semua. mungkin tugak aku sebagai ketua darjah kurang memuaskan. ye la, cube korang ingat balik, bape banyak kali korang stay at lua pasal konflik dgn kunci ? hmm, ade lagy, aku mmg selalu la kan malas bwt keje. so, maafkan aku yea. andai kate aku ade terkasar bahase kat korang, lagy skali aku nak mintak maaf. to my beloved GF (macam ade jea) i'm so sory if i made mistakes towards you. mungkin saya buat awak sakit hati. who knows kann ? kite ade berhenti msj kejap kann ? maaf sebab saya ingat awak bencikan saya. rindu kat awak. anyway, i love you :) *sempat lagy ! to MOM and DAD, i'm so sory. maafkan amal. amal da uat banyak salah at mak ngan ayah. mungkin x jadik anak yang baik. ade tertinggi suara. saya da cuba utk jd anak yg soleh, nampaknye perlu usaha lagy. maaf MAK, AYAH T.T .

biarlah orang lain bercerita pasal kegembiraan hari raya. tp bukan aku. sebab aku nih manusia yang penuh silap. i dont know whether i will repeat my mistakes again. semuanya ALLAH yang tentukan. apape pun, jgn touching sgt dgn cerita aku xD. sadje jea. once again, MAAFKAN AKU KALAU AKU ADA BUAT SILAP KAT KORANG. nak raya, datang umah just contact me okay ?

*ini aku contributekan bwt korang semua yg pernah hadir dalam hidup aku*

cinta muka buku :)

*wekk, menci lagu tuhh ! -ehh, aku bkn cakap pasal lagu tuh laa. aku nak cakap pasal mende laen. *okay then, continue ur story mann.. -hehe, nak tau x kenape tajuk kali nih macam nih ? *ala, bab kw da suke orang at FB tuhh la kann ? xD macam budak2 la kw. -diamm laa. kau ape tau. HAHA, well, ape yang blog aku cakap uw betul. macam nih. aku ad minat at sorang girl nihh. well, what about we call her miss F ? *hahaha, takut nak gtau ! -bkn takut laa. nt dy malu pasal aku. xnak la jd cmtuh. *iyelaaaa.... -hek eleh ! dah la. aku nak citer. okay, aku nak cakap yg aku kenal ngan dy sejak 1 taon pas. well, mase tuh muke aku cm bebudak la kann. skrang da tue sikett. see ? ade janggut sehelai. *watt ? wehh, kemon la, 4 taun skola menengah 1 helai jea ? ngahahahahahaha ! - = = '''' jage kau blog ! hmm, aku xtau la. kat sini aku juz nak cakap aku mule suke at dy taon nihh. aku nampak dy menawan sangat. mate dy bulat tau. cute lha. suke tengok :) mate aku jea yg sepet. ahahahaha. tp kan, aku ta pena dgr suare dy. dy kate pena dgr suare aku. aku un xtw cmne. what ever laa..  aku xpena face to face ngan dy. aku malu la weii. aku dah la nerd. dy nak ke kat aku ?  *haha, boleh jalan la. tp boleh jadik jugak kann blogger ? -hmm, ntah la. mane la tau.. kdg2 kalau ta msj, aku rinduu sgt dekat dy. ADEHH, malu la pulakk >< ! *ahh sudaaa. ini lha dy efeknyer. -ala, takpe laa. aku da suke nak uat cmne :p dah la ! tu jea kot nak gtau. BLUSHING muke aku :) anyway, aku harap dy tak bace nihh ! kan nt ape pulak dy cakap at aku nehh.. so long guys ;)

Saturday, August 27, 2011

MASA ITU MILIK ALLAH :)

-HOII ! aku da masak nasik daaa. *kroihhh... hah ? eh mak kau pak abu jatuh ! -mak aih, melatah kw yea blog ! *HEHE, dah tua la kate kan. haha. wei kau nak post pasal pe nihh ? -okay, hari nih aku nak post pasal bulan RAMADHAN yang bakal pergi T.T *eh, asal la kau sedih blogger ? -xd la. bulan nih kan bulan ALLAH bagi peluang utk kita hapuskan dosa. aku xpuas lagy ! *ohh,, laa. cmtu cternye. - tu la. rugi sape yang tak uat amalan mase bulan RAMADHAN nnih. lagy 2 hari jea blog. *huh, kejap nye ? maksudnye PC kau rosak mase.... err,, -hoi, itu cter laen laa. anyway, aku nak cakap yang aku bakal rindukan bulan yang mulia nihh. semalam aku ngan membe2 aku g qiamullail kat surau nurussalam. imam malam tu, USTAZ HALIM. ustaz nih aku paling suka. dy mmg berkarisma. then, mase solat tgh2 malam tu, mase dy berdoa, aku terharu sgt. mse tuh dy nangis. nak mintak doa. *HUUU T.T -mmg aku pun tertunduk la mase uw. terdiam jek. aku juz teringat at dose2 aku. *cukup lha tu blogger. kita yg hidup nihh sering uat salah kan ? -hmm betul. tp aku pelik. kau nih hidup kat zaman siber. macam mane kau tau ? xD *hehehe, aku tanye GOOGLE la. ala, nenek aku tu ~! -puihh la kau. anyway, SELAMAT MEYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI SEMUA :) maaf kaalau aku ade buat banyak salah..


*al fatihah buat atuk blogger, muhammad bin ali yang telah meninggal dunia pd 23.8.2011..

okay, i miss you my old friend :)

hey blog ! *maaaak, kau datang lagy blogger ! knape kau x uat post lagy ! aku rindu kat kau ! -ahaa, sory la. my pc buat hal. hari tu mmg nak post, tp xmemasal komputer aku bwt hal. kene format semula. *HAHAHA, aku da sebarkan virus kat dalam pc kau ! xD -chehz ! xnak r post lagy ! *ala, lepak la blogger. eh, kw nak cter ape kat sini ? -ohh, lupez pulak niat aku. aku cume nak cakap kat kau yang aku da kembali. kedatangan aku nih di nanti ramai ke ?? *ohh, absolutely !... NOT ! -ohh, cmtu aku pegy dulu laa. *eh, majuk lak. cakap la cpat ! -eh, blog ! aku kene masak nasik kejap ! jap ea. bye sume, aku akan kembali dalam beberape mnt lagy !

Tuesday, August 2, 2011

HARAPAN RAMADHAN by raihan featuring man bai :)

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua

selamat datang ramadhan al karim :)

*waaahh, blogger, tulis la. aku nux tau jugak pasal bulan ramadhan nihh. -okay2 sebelum tuh bia lha aku cter siket dulu pasal bulan yg paling mulia nihh. well semua, apa khabar ? sihat? harap2 sihat walafiat lha korang yekk. kat sini aku nux amek kesempatan utk ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan kpd semua pembaca dan freakster yg sudi ikut blog aku nih ;) *hehehe, well, aku an hensem, of coz la orang follow. -ngahahaha, yela2. wehh korang, nux tau x apku macam mane mase bulan puase taun nihh? aku ade lha beberape rancangan nux uat mase bln pose nihh.. antarenyer....

-breakdance
-guitar lesson msty berjalan sperti biase
-banyakkan makan kurma
-pegy surau sekurang2 nye 2 kali
-kurangkan tido, ngumpat
-tarawih buat hari2
-hari2 uat solat sunat dhuha.

*wah2, pasti boleh punye laa.. -hahaha, insyaAllah.. eh, kau nux tau sket pasal bulan ramadhan kan? okay, aku nux cter sikett. bulan ramadhan adalah bulan ke-9 dalam kalendar hijrah (dalam bahase english hegira)
dalam al quran jugak ade sebut pasal bulan nih. tp x silap aku ade 1 ayat jek kott. hmm, pade bulan nihh, manusia di galakkan uat banyak amalan sunat dan amalan wajib uh improve kan lagi. supaye dapat didik kita semua menjadi insan yg mulia. *kenape kene puase? -hmm, puase? mcam nihh, kita umat ISLAM digalakkan puasa sebab dapat rase macam mane keadaan orang susah. tak makan, tak minum. *sedihnyer ! -hahahaha. tp igt! kene sahur tau ! kene buke cepat. supaye kita x sama dgn nasrani dan yahudi. *ohh. macam tu citernye  O.o -eleh, uat muke pulak. then, dalam bulan nihh ade satu malam namenye MALAM LAILATULQADAR. malam nih jugak di kenali sbg malam 7 likur. pada 10 malam terakhir jekk kita boleh tau ade malam nih. sape uat amalan pd malam tuhh, ganjaran pahale yg dy dapat same dgn solat selama 80 tahun. xsilap aku la. *woaaahh. berbaloi baloi ! -dah la. tu jekk kot yang aku nux cter. anyway, aku ucapkan kat korang semua SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA ! berlumba lumba la mux uat kebajikan yekk.

Friday, July 29, 2011

hari kemuncak koko !

hurray semua ! kali nih aku nux crite cket pasal HARI KEMUNCAK KOKORIKULUM yg dah dilangsungkan semalam (29 julai 2011) *woaah, cam seronok jekk. -of coz la. mmg best tau ! well, banyak aktiviti yg aku dah uat. antarenye,,

-tolong jage gerai (sbnanye tlg tgk jekk xD)
-breakdance
-ngambil gambar kengkawan aku (candid dan pose)
-ketawe sane sini
-jenjalan tgk awex *haiizz...


banyak pic yang aku sempat amek. terutamenye gamba burhan. dy mmg banyak kene candid. amir rain pun same. (maaf yekk korang) aku cuci mate, sume cute. tp lagy chanteq awex aku ! :) hmm, wat else? ohh, gerai kiteorang jual air float and blended ice jekk. pelanggan ptame, noor idzwan noor hisham. ngahahahhaa. seawal 8 lebeh dy datang beli. xD

ngahahaha, besh kan? aku rase lagy besh kalau aku letak gamba. kejap ea...

aku dan anas !

my sifu (middle) from SMK TAMAN U pun datang :)


ketua yang baik mempromote gerai xD

penolong yang rajin punn uat keje :)


aku ngan najib

burhan dan.. err, sape name dy nih ea? lupes la..

aku dan farid :)


amir, ikhwan. (these guys are my guitar sifuu)

tu jekk yang sempat aku preview. nk tgk full album, visit sini  kemuncak koko <3 ! nt korang akan tgk macam2 pic. hmm, kat sini aku nux mnx maaf kat korang kalau aku ade wat salah. candid pic yang korang x suke. hmm, aku cume nk kenang mase nihh. ini la masenye aku igt at korang. bub staon lagy kite bakal kuar skola. kann ? so, maafkan aku yekk. so, ini ade beberape lagi gamba last sempat aku amek :)


ngahahaha, everybody smile !

okay, thats all kot. thnx a lot guyz ! i'll never forget this day ! korang mmg selalu menceriakan keadaan. i do luv you guyz !

Monday, July 18, 2011

pengalaman PELIK bin AJAIB saya~~

*lorh, ini yang kurenk sdp aku nux dgr nihh blogger mal. -ala, kau diam ajek laa. aku nux cter nihh. hey semua ! hari sabtu pas, saya dan kuarga ade balik kampung. saje jek dtg. sambil tuhh saya punn kutip buah skaly at dusun. *ehh, awak ! sedapp tuuhh ! -wekk, gedik la weii kau nihh blog. xD okay, cukup. gua xmau baku lagy. well, aku ad laa kutip cket durian, manggis n rambutan. sume tuhh aku x suke ! tidak tidak ! 1st, kutip durian, takut durian jatuh atas pale. 2nd, rambutan pulakk banyak kerengge. dan las skaly time kutip manggis mmg banayk semut api. benci tau ! ngahahahahaha, tp bukan itu yg aku nux cter. sbnanye ini baru permulaan cter. AKHIRNYER kami pun pulang laa ke umah balik. then bapak aku lalu highway ane ntah. tp katemye pontian. lalu jalan belakang. *hmm, aku nux tutup telinga dan mata ! -hahaha, baru sikett. mase tuhh time maghrib tau. i repeat ! DUSK ! that means yang kat situ mmg banyak setan merayau pada waktu maghrib. tp aku x kesa punn. walaupunn jalan kat tepi sume estet sawit jekk. aku malas nux pandang. then, kami pun singgah la kat satu surau. okay, at sini xd pape yg pelik sgt. urau tuhh at gunung pulai punye kawasan. then pas solat kiteorang un gerak balik. patu da jauh sikett, mak aku tanye akt aku, "mal , xpelik ke at surau td?" kau pasti kita kat surau?". aku un terdiam japp. then aku pikerr balik.

1.orang kat situ sume senyap. aku senyum tp diorang x layan.
2.kucing masuk skati kati jekk dalam surau uhh.
3.tandas x macam sunyi gila !
4.signboard SURAU ATAU MASJID xd langsung di tulis kat depan "surau" tuhh !

-hmm, aku tak tau la, bub mak aku cakap yg kalau balik KL dgn kawan2 sekerje dy dalam bas, x pena nampak surau@masjid kat kawasan tuhh. walaupunn da banyak kali. *erkk, jd kau numpang kat mane tuuhh blogger !!!! -entah la. tp xpe la. kalau kita xkacau dy, dy x kacau kita. hehehehehehehehehe~~

Saturday, July 16, 2011

hidup biar seimbang. :)

*ehh, ape kene kau nihh? semakin pelik la kau skrg. -hahahaha, xd laa. aku nux cter at korang nihh. akhirnyer aku da jugak blaja gitar ! yuhuuu~~~~ *ohh, tu jekk. tp asal kau nux tulis tajuk amcam tuh skali? -xpe, biar aku cter dulu. hey semua. babes and dudes, girls and boys, freak and geek and all friends of mine, selamat berjumpa lagy. xD (skema) hmm, akhirnyer, mal da pun blaja gitar. men gitar nihh pun sbnanye mal da lame nux. tp oleh kerane xd tenage pengajar, uhh yg susa cket uhh. so, sejak mal kenal ngan amir, mal un mnx dy tolong ajarkan. akhirnyer dy tolong ugak. mal mnx dy tolong ajar lagu WHEN ITS TIME BY GREEN DAY. besh lagu uw. lagu tuh pasal a boy likes a girl but he dont know when its time to figure out his feelings towards that girl *amboi ! power gila BI kau ! xD -ntah xmemasal. so, mal skrg still in process nux blaja lagy. cume ape yang x seronok, men gitar nih sakit sket sebab nux tekan tali yang nipis uh yg xboleh tahan. jari rase sakit. pedas beb. tp skrang da agak keras sket r jari mal. hmm, so, nux tau ape kene ngene dgn tajuk di atas? macam nihh, amir ade tanye mal. "mal, kau breakdance kau nux, gitar kau mau, imam punn kau nux jadi, azan punn kau da bwt.. igtkan kau nux jadik alim. tp ini da pelik skett" -okay, itu mmg la pelik sket an? mcam nihh amir, aku saje nux uat mende uhh sume bub nux seimbangkan antare amalan dunia dan akhirat. yela, solat dan azan dan imam sume uhh kan amalan utk akhirat, dance dan gitar uhh aku nux hiburkan diri saja. balance kann? *ohh, macam tuhh rupenye. -ngahahahahaha. paham pulakk. okay la, korang doakan mal berjaye tau !
minta diri dulu, assalamualaikum~~

Friday, July 15, 2011

ExtremeChaosBreakerz baru jea nux bermula !

hey guys, listen here ! sepertimane yg aku da gtau korang, i already made a crew, rite? okay, skrg cume aku nux gtau korang yg kami ad sorang lagy ahli baru. name dy IMAN. cume official name 4 bboy dy aku xtau lagy. well, ade lagy , aku da un cipte beberape design wat crew aku. nihh haaa...


this is the first one. nampak macam ganas laa pulakk. xD
then, this is the second one~

yang nihh aku rase ade skett tiru ROKUSTEPS. ngahahaha

*tau xpe blogger ! kang kene saman baru tau ! hahahahaaha~~ -yela blog. p xkesa laa. asal ade. ini la identiti kami. besh la ad baju. so kpd all bboys of ExtremeChaosBreaker, korang mmg WAJIB bely tau ini baju ! xD (gurau saja) kalau xd duit, kita uleh kumpul sesama. aku akan uruskan. n kpd sesape yg berminat, kalau korang nux, buleyh cakap ngan aku kat FB aku, (Michael Ariff Pritchard). SO LONG GUYZ !

Wednesday, July 6, 2011

the truth...

So here we are
We are alone
There’s weight on your mind
I wanna know
The truth
If this is how you feel
Say it to me
If this was ever real

[Chorus:]
I want the truth
From you
Give me the truth
Even if it hurts me
I want the truth
From you
Give me the truth
Even if it hurts me

I want the truth

So this is you
You talking to me
You found a million ways to let me down
So I’m not hurt when you’re not around
I was blind
But now I see
This is how you feel
Say it to me
If this was ever real

[Chorus]

I know that this will break me
I know that this might make me cry
You gotta say what’s on your mind, on your mind
I know that this will hurt me
And break my heart and soul inside
But I don’t wanna live this life

[Chorus]

I don’t care no more, no
Just give me the truth
Give me the truth
Cuz I don’t care no more
Give me the truth
Cuz I don’t care no more, no
Just give me the truth
Give me the truth
Give me the truth
Give me the truth
Give me the truth
Cuz I don’t care no more, no

Tuesday, July 5, 2011

love at first sight ?ngarut lhaa~!

*oooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh blogger mal ! gatai kw ea ! -amende ? aku tulis jekk camtuh. xD *jangan tipu. sebab aku adalah kw dan kw adalah aku. ngahahaha ! -ape kau merepek ni gila? dah la. aku nux mule nihh. eh, korang nux tau x? aku rase an, i've fall for someone lha ! *kann aku da cakap.... ape? betul ke ake tgk ape kw taip nihh? -btol laa. tp aku mungkin admire dy jekk dulu. bese lhaa. bak kate pepatah kamal "admire biar beribu,cinta hati tetap satu" xD *ini ayat playboy name nye ! ngahaha ! ala, kw tuhh xd perasaan. ape kw tau ! aku punn pelik nape xmemasal aku admire budak tuhh. padahal da bnyk kali aku nengok dy. tp semalam bila aku nengok dy, puhh! menawan beb ! dah le cantik ! aku soh kawan aku kem salam lagy at dy. thenn watt? dy ta kenal aku ! T.T *hahahahahahahha! padan la dgn kau mal ! tuhh la. dulu suka orang laen. skrg ape da ajdi ngan kau nihh? -hmm, yg sblom nihh uw, aku still syg kat dy. eventhough aku da lame x communicate ngan dy. aku rase aku nihh x layak utk dy. aku rase mungkin dy patut wat keputusan sendiri. lg punn, kteorang nih jauh. aku xpena nengok dy. yp pun xpena nux nengok aku. cmne nux tau? mmg sah la dy akan carik laen kann? *yela, kau jauh sgt. xpela blogger. aku paham. -tengs blog. hmm, dah la. aku nux sambung nihh. ade kawan aku pulak cakap budak yg aku admire nihh dah berpunye. tambah sedih. xD *ngahaha, malang tade bau.. -yela2. tp xpela, aku juz admire jekk. bkn mnx couple. awak, kalau awak rase saya kem salam kat awak tuhh maen2, saya punn anggap maen2. kalau awak anggap serius, serius la jawabnyer. hahahahaha. apape, awak tanye info pasal saya kat si penjual kerepek, si BALQIS tuhh. ngahahaha !

Saturday, July 2, 2011

sejarah idup aku.. aku pun ta tau !

*ehh, nape kau x tau blogger? bub ape kau xtau ? -haa, nux cter laa nihh.. ini, mak aku punyer cerita. dy cakap kat aku bape ary pas. mase tuhh aku tanye mak aku pasal TAHNIQ(belah mulut) *ehh ape tu?? -macam nih, setiap bayi yang lahir genap 7 hari, mulut dy akan di berikan air zam2 dan kurma yang di kunyah oleh HAFIZ QURAN. nt beso dy cakap mende baek jekk. *ohhh. macam tuhh, ha, citer la lagy.-then, pas aku tanye. mak aku ckp sesuatu yg agak ngejutkan tau ! dy kate dulu mase aku kecik, ade sorang pakcik nihh. adik dy pegang aku tau. mase tuhh pakcik tuhh nga pegang arak.*err, aku rase aku da tau daaa.-ngehehe, belum lagy. patu, memule, adik pak cik tuhh gendong2 aku laa. thenn watt ? pakcik tuh sua kan arak kat mulut aku ! tp aku x minum. cume kene kat bibir sikett. guess wat happen next? mak aku nyumpah seranah laki uw, then bawak balik aku. patu, pat2 cuci mulut aku. begitu lah besarnye jase mak aku. *isk3. nape mak kau bg adik pakcik tuh pgang kau? - mak aku bg kat adik dy bub dy kate saje nux pgang. tp x sangke lak ade pakcik tuhh datang. dah la mabuk ! *weekk,, arak  ! benci ! -tau punn kau. kat sini, saya nux berterimakasih dgn mak saya sebab da selamatkan saya. jasa mak tuhh saya sangat hargai. kalau tak, mgkn doa saya  x diterima ALLAH sebab ade mende haram yg da jd darah daging saya. THANK YOU MOM.. :)

aku nak berubah...

hai sume. sepertimana yang aku gtau korang, aku punye keputusan pekse merosot kann, so aku akhirnye buat keputusan nux berubah ! *baguss laa sgt tuhh blogger mal. aku tau kau boleh bwt punye ! -thnx blog. aku pun tau aku boleh berubah. skrg nihh, aku da pun bwt banyak latihan, lengkapkan keje skola, bg perhatian dalam kelas, n tanye orang pasal ape yg aku x paham. *hullaa. bagus betul kau nihh. usehe tuh da ade. teruskan yaw ! -ngehehe. yela blog. aku x sampai aty nux tgk mak aku kecewe ngan result aku. sian dy. skrg daalam umah aku, aku la abang beso. akak aku da g jauh daa. aku jekk la kene guide adik aku sume. apape, aku yg kene jd tunjuk ajo kat diorang. *terharuu nyer aku blogger~~~~ !

CHANGED..

I am lost in this see-through, 
I think you lost yourself too.
Through out all of this confusion, 
I think we'll somehow make it through.
Each day just drags on by, 
bringing with you a new line.
Just when I think I could die. 
You come and bring me back to life
and you said..

[Chorus]
You can't change the way you feel.
But you can't tell me this ain't real,
cause this is real.
and in the end this is all I got.
So I'm gonna hold, gonna hold 
on and on and on and on and on.

And now you've got me watching your eyes.
got me waiting just to see.
If it goes the way it never will,
your eyes are watching me.
Oh, and I practice all things I'd say, 
to tell you how I feel.
But when I finally get my chance, 
It'll all seem so surreal.
And now you've got me thinking about 
the first time that I met you,
and now I can't forget you,
now I won't forget you.
And you said..

Thursday, June 30, 2011

HELP ME PLEASE ! xD

*mallll ! nape kau tinggalkan aku sorg2 kat sini? aku sejuk, dingin, dan sunyi. T.T (padahal gembira) -alaaa, lepak la blog, kejap jek pun.. aku banyak kje sket lhaa. so sory yaa. *wll, xpe2. so kw nux post pe hari ni?? -well aku nux mintak tolong kat korang nihh. hmm, boleyh x?? (ketika ini freakster sdg berbincang lalu memberi kate sepakat) *okay, blogger ! kami AKAN TOLONG ! -hehehe, tenks sume. welll. aku ad masuk competition kat facebook. ad lha pertandingan uw. xD nihh ha. yang penting, korang like nih !

at link nihh ade pic aku. so nux mntak tolong korang like tau. kalau x boleh,. like page dulu. ini link page.-


korang, aku nux mntak korang like tau ! do support me okay ! aku sayang korang FREAKSTER sume ! *huu, blog ta sayang ke?? T.T

bulan syaaban(bakal aku khutbahkan di khalayak ramai)

REJAB sudah meninggalkan kita dengan seribu satu kelebihan. Berbahagialah mereka yang mengambil sepenuh kesempatan dari fadhilatnya. Jika diizinkan Allah kita akan berkesempatan  bersama Rejab pada tahun hadapan.

Kini muncul pula bulan SYAABAN. Bulan yang berada di tengah-tengah antara Rejab dan Ramadan. Bulan yang juga penuh dengan fadhilat dan keberkatannya.
Hukamak berpendapat, bulan Rejab adalah bulan kesempatan untuk kita meminta ampun dari segala dosa, bulan Syaaban pula adalah kesempatan untuk memperbaiki diri dari segala macam cela manakala Ramadan pulan bulan untuk mengubat hati dan jiwa.
Syaaban bererti berpecah atau bercerai-berai. Ini kerana mengambil sempena peristiwa orang-orang Arab pada bulan tersebut berkeliaran ke merata tempat untuk mencari air. Ada pula berpendapat, Syaaban bermaksud pemisah iaitu pemisahan antara bulan Rejab dan Ramadan.
Rasulullah saw telah bersabda yang bermaksud:
“Tahukah kamu sekelian, mengapa dinamakan bulan Syaaban? Maka umatnya menjawab: Hanya Allah dan RasulNya yang lebih mengetahui.”
Baginda meneruskan sabdanya: “Kerana di dalam bulan itu berkembanglah kebaikan yang banyak sekali.” (Dipetik dari kitab Raudatul Ulama).
KEUTAMAAN SYAABAN:
Allah swt mengangkat darjat orang yang menghidupkan bulan ini dengan amalan ibadat. Allah juga banyak mengurniakan  rahmat kepada hambaNya. Rasullah bersabda yang bermaksud: “Allah mengangkat amalan-amalan semua hambaNya pada bulan ini.”                                                                                                             
Orang yang membesarkan bulan ini dengan beribadat, akan terpelihara dari maksiat. Taubatnya diterima juga terselamat dari mara bencana pada tahun berkenaan. Sabda Rasulullah saw lagi yang bermaksud: “Barang siapa yang membesarkan Syaaban dan bertakwa kepada Allah swt  serta taat dan juga menahan diri daripada maksiat, Allah akan mengampuni dosa-dosanya dan menyelamatkannya daripada segala bencana yang berlaku pada tahun itu, juga daripada sakit-sakit.”
Kasih dan ketaatan orang yang beribadat pada tahun itu terhadap Allah akan kekal. Sabda Rasulullah saw yang bermaksud:“Barangsiapa yang menghidupkan malam dua hariraya dan malam pertengahan bulan Syaaban, maka hatinya tidak mati biarpun semua hati mati ketika itu.”
Diriwayatkan oleh Imam Bukhari dan Muslim daripada Saidatina Aisyah Radhiallahuanha, dia telah berkata yang bermaksud: “Adalah Rasulullah saw sering berpuasa hingga kami menyangka bahawa Baginda berpuasa berterusan dan Baginda sering berbuka sehingga kami menyangka bahawa Rasulullah akan berbuka seterusnya. Aku tidak pernah melihat Rasulullah berpuasa sebulan penuh kecuali pada bulan Ramadan dan aku tidak pernah melihat Rasulullah berpuasa sunat dalam sebulan yang lebih banyak  dari puasanya di bulan Syaaban.”
Nabi saw pernah bersabda yang bermaksud: “ Keutamaan bulan Syaaban ke atas bulan-bulan yang lain adalah seperti keutamaan aku di atas semua nabi-nabi yang lain, sedangkan keutamaan bulan Ramadan ke atas semua bulan yang lain adalah seperti keutamaan Allah Taala ke atas makhlukNya.”
APAKAH AMALAN YANG WAJAR DILAKUKAN DI BULAN SYAABAN?
  1. Memperbanyakkan puasa sunat:
           i. Dalam Kitab Durratun Nasihin dinyatakan bahawa Rasulullah saw bersabda   bermaksud: “ Sesiapa yang berpuasa tiga hari pada permulaan Syaaban, tiga hari pertengahannya dan tiga  hari pada akhir Syaaban, maka Allah swt mencatat untuknya pahala seperti pahala tujuh puluh nabi dan seperti beribadat tujuh puluh tahun dan apabila dia mati pada tahun itu maka matinya seperti orang mati syahid.”
 ii. Jika berpuasa sehari dalam bulan Syaaban akan diharamkan tubuhnya dari api neraka. Dia akan menjadi taulan nabi Yusof di dalam syurga. Diberi pahala seperti pahala nabi Ayub dan Nabi Daud.
 iii  Jika berpuasa sebulan  pada bulan Syaaban, dipermudahkan Allah kepadanya Sakaratulmaut dan ditolaknya (terlepas) daripada kegelapan dalam kubur, dilepaskan daripada huru-hara Mungkar dan Nangkir, ditutup keaibannya di akhirat nanti dan diwajibkan syurga baginya.
 iv. Sesiapa yang berpuasa pada awal Khamis di bulan Syaaban dan akhir Khamis (juga dalam Syaaban) dimasukkannya dalam syurga .(Hadis Rasulullah yang dipetik dari kitab al-Barokah.)
v. Rasulullah saw turut bersabda yang bermaksud: “ Dinamakan Syaaban kerana padanya terdapat kebajikan yang amat banyak dan puasa yang lebih afdal sesudah Ramadan ialah puasa bulan Syaaban.” 
  1. Perbanyakkan doa, zikir dan berselawat kepada Rasulullah saw:
      Sabda Nabi saw yang bermaksud: “Barang siapa yang mengagungkan bulan Syaaban, bertakwa kepada Allah, taat kepadaNya serta menahan diri dari perbuatan maksiat, maka Allah swt akan mengampuni segala dosanya dan menyelamatkannya pada tahun tersebut dari segala macam bencana dan penyakit.”(Dipetik dari kitab Zubdatul Wa’izhin)  
  1. Bertaubat:
Bulan Syaaban merupakan bulan untuk kita memperbanyakkan taubat kepada Allah swt.
MALAM NISFU SYAABAN:
 Malam 15 Syaaban lebih dikenali  sebagai malam  Nisfu Syaaban.
 Pada malam ini umat Islam sangat-sangat disarankan untuk memanfaatkannya kerana  malam ini penuh dengan rahmat dan doa sangat mustajab.
 Justeru umat Islam disaran untuk menghidupkan malam ini dengan membaca surah Yassin sebanyak tiga kali selepas solat maghrib.

Thursday, June 16, 2011

bboy make some noise !

well, today, i'm so glad to introduce to u guys, who is my fav bboy. korg xtau kan?? okay, now introducing KIM HONG YEOL aka HONG 10 !


hong 10
Hong 10 (Real nameKim Hong-YeolHangul: 김홍열, born on 27 December 1984 in South Korea) is a male South Korean B-boy (also known as Breakdancer). His accomplishments include both a Red Bull BC One individual title (2006) and a Battle of the Year crew title (2002). He also was a judge at the 2007 Battle of the Year world finals.

The name Hong 10 comes from using a Korean language homonym and an English language pun. The second syllable of his name, Yeol, has the same pronunciation as the Korean pronunciation for the number ten. Therefore, pronouncing the phrase "Hong 10" in Korean will be the same pronunciation as his real name, Hong-Yeol. However, this nickname is always pronounced in English, so he is referred to as hong-ten regardless of the language context - whether Korean or English or otherwise.
Hong 10 was in the crew Expression (with which he won the Battle of the Year title in 2002) and is currently in a crew called Drifterz and a project team named Project Soul while he also performs as a solo dancer. Just recently he formed a crew called 7 commandoz with the world famous bboys: Ronnie, Differ, Skim, Wing, Menno, and recent addition Dyzee of Supernaturalz. This crew is known for their special tricks and style. He has also on occasion recently represented the Jinjo crew with fellow 7 commandoz members Skim and Wing.

Hong 10 is recognized as a superb all-around b-boy able to dynamically hit beats with floorwork, freezes, uprock/toprock and powermoves - not to mention the rare ability to mix all of them in a set. His breakdancing features bridge-like floor work, sharp execution, and an arsenal of signature moves. These all showcase not only the complex nature of his dance, but also his creativity.

He first became a well-known bboy during 2002 when he exploded onto the scene being part of the Korean crews that won the then two most prestigious dance competitions in the world - Battle of the Year International and the UK B-Boy Championships. However, the fame came through in his solo performances, his first set against Vagabonds from France during BOTY 2002 created the 'Hong10 freeze' legacy and can easily be viewed through YouTube. He has also done well in many individual competitions, winning the 2006 Red Bull BC One but more commonly known as the famous 'runner up' having been a finalist at many competitions including three times at the UK B-boy Championships.

sound the bugle by bryan adams.. sukasuka !


Sound the bugle now - play it just for me
As the seasons change - remember how I used to be
Now I can't go on - I can't even start
I've got nothing left - just an empty heart
I'm a soldier - wounded so I must give up the fight
There's nothing more for me - lead me away...
Or leave me lying here

Sound the bugle now - tell them I don't care
There's not a road I know - that leads to anywhere
Without a light I fear that I will - stumble in the dark
Lay right down - decide not to go on

Then from on high - somewhere in the distance
There's a voice that calls - remember who your are
If you lose yourself - your courage soon will follow

So be strong tonight - remember who you are
Ya you're a soldier now - fighting in a battle
To be free once more -Ya that's worth fighting for 

i just don't belong....

well, semua.. hye. ape kaba? sihat? alhamdulillah korg freakster sihat. lame x jumpe. hmm, aku nk cter nih. juz luahan hati aku jekk. jgn la salah anggap ke ape. *hei, macam sedih jek kw nih blogger. citer la kat aku. aku nk cter la nih... okay, i really hate this day (thursday, 16 jun 2011). ntah nape ntah. aku rase cm boring tau.. bub hari nih full result da pun ckgu tampal at blkg kelas. aku pun jenguk la. tape la, korg ta pyh tau result aku tuh. HANCUS ! *lepak blogger, aku pun pena gagal dalam pekse. hehe hohoho, ape la kw nih. okay, then aku pun cm bese, gelak gelak. ade yg nanye. "mal, asal gelak??" aku diam jek la. aku gelak bub nk sembunyikan keFRUSTRATION aku uw.. yela, aku nk org tgk aku nih ceria spnjang mase. kalau muke aku da monyok, laen la jadinye.. ade lagy. tu awal pagi. nih pasal tengahari pulak.. pas rehat, as usual, khamis mase sivik. then aku punn breakdance. wohoo ! CRICKET aku x macam laju pulak an tadi. pening sehh ! *hoi, kw cter ape nihh?? eh, maafkan saya~~ SKIP*SKIP.. okay, as usual, teacher sharifah masuk kelas. aku punn memule kecoh keco keco keco keco.. XD ! patu aku da syak sesuatu mase greetings uw. hm ,nampak beno ade sesuatu yg ckgu pendam. sangkaan aku tepat bub ckgu aku ceramah kat 4sn1 pasal mase depan kteorg lepas nengok kteorg nyer result. antare name yg dy mention, KAMAL ARIFF BIN MOHD KHALIB (aku yg nsem la tuu) *hak ela, citer jek la. nk eklan pulakk.. okay la.. then teacher pun cakap yg aku kene jumpe ckgu fauzi. bub aku nye result mmg sah TERUK ! BAD ! DAMNESTATING ! hmm. aku pun pasnih terpakse berserah. aku kene jumpe ckgu fauzi. mgkn dy suruh aku tuka kelas.. aku pun dah rase macam tu. bub aku da malukan 4SN1 aku. dan ckgu aku jugak. aku dah serik la wt name kelas aku calar cmni. dulu aku ketua kelas yg ade masalah disiplin. kene potong rambut, name xd, xwt keje skola.. dan skrg, aku nyer result teruk ngalah kan bdak kelas 4B dan 4C. so, aku ade reason yg kukuh utk pergi dr kelas aku. aku rase aku da pk memasak. aku nk amek kelas 4D. sebenanye aku nk carik bidang BREAKER kat dalam sekolah tu. tp xd pulak ^.^ 4sn1 x perlukan khidmat aku lagi. aku pun asek ngerungut bub penolong x wt keje. xpe la. ade kebaikan aku leave itu kelas. lgpun, ade ckgu yg ckp kalau aku rase keje jadi ketue tu membebankan, juz bg jawatan uw kat org laen. aku pun x layak nk jd ketua. xpe la kwn2, aku pun da sedar kedudukan aku kat mane. aku x setarap dgn korg. aku nih juz cemarkan name baek kelas jek. tgk teacher, dy terpakse face ngan situasi nih. ckgu laen msty ade tanye pasal aku punye. kenape aku da jd laen, knape aku tggalkan jwpn kosong cmtu jek. aku GIVE UP ! sorry teacher, xde niat pun nk malukan teacher. saya tau yg saya nih mmg teruk budaknye. maaf ye.. rasenye aku x patut cter panjang2 lagy. sedih la aku hari nih. sebenanye dari awal aku da tau yg aku nihh x seswai dalam golongan org2 pandai. :) xpela, aku mnx diri dulu. apape pun, aku nk mnx maaf kat hairul anwar bub xdapat dok seblah kw lagy. aku da xleh nk gurau2 lagy dgn bdak2 kelas kite. i'm so sorry.

KALAU AKU PINDAH KE KELAS LAEN, DOAKAN AKU BERJAYE YE ! :)

Sunday, June 12, 2011

HOLIDIE(australian style) XD

yo sume, aku nux cerite nihh, nux dgr x?? *oww, of koz i do ! hehehe.. lame x nampak kw blog. da bpe hari aku x nulis.. hmm,, okay, aku nux mule cerite. macam nihh, semalam (sabtu, 11 jun 2011) aku ade p negeri sembilan. nux melawat kakak aku kat sane. well, aku agak pelik lha bub jalan nux ke sane mmg bebelit sgt. kw bygkan jalan ke kolej matrikulasi uw lalu jalan kampung. then, jalannye bengkang bengkok. patu kw naik bukit pulakk uw. *mak aih. pelik sgt tuh.. okay, stop sampai situ. ini seram sikett laa. mase OTW nk ke tmpat akak aku uw, ad tulis kat signboard. name tempat uw KARAK. aku un tanye laa mak aku. karak uw seram ke x. mak aku jawab tempat uw banyak kemalangan berlaku membabitkan makhluk halus. huii, meremang jugak memule. tp nasib baik aku x lalu.*hak ela, igtkan ape td. hehehehehe, jap ade lagi. then, aku ade terbace suratkabo KOSMO hari ni. ade la pulakk cerite pasal highway karak uw. dy citer ape?? mase tu ade la mamat nihh, ngan kawan dy nux g majlis kawn kat tanah merah, kelantan. mase uuw buleh pulakk dy lalu mase memalam. tp nasib baik lha kawan dy 2 org lagy uw berjage. then, mase drive, dy rase brat gila dy punye kete. tp xmau pk negatif, dy anggap la yg kete mmg berat nek bukit. hahahahaha. patu, dy ade pintas sebuah lori. pas pintas, lori uw nyalekan lampu besar (lampu tinggi la). tp dy un wat xtaw jekk. patu, dy lintas lagy 2-3 kete. kete2 uw pun wat mende yg same kat diorg. mamat uw pelik la. ape x kene nihh. then, behentikan kete dy. *haiisssh, lame nih !! sabo.. tp sebaik jek mamat uw nux kuar dr kete dy, kawan dy yg sorg uw kate -"jgn kuar ! kw baek dok dalam kete !! aku nampak pontianak kat atas kete kite !!" *GULP ! terus diorg bace ayat2 sume. sampai 15 mnt kemudian, baru rase tenang. patu kawan mamat uw pun cakap kat kwn2 yg laen. "kw tau x, td mase aku noleh blkg, mate aku betul2 pandang mate pontianak uw !" *masyaALLAH ! lemah smgat aku blogger !! aku punn, meremang nihh. sabo, sikit lagy. then, err, sampai situ jekk aku tau. hohoh0ohohohohoho. *huii, nasib baik ~~ hmm, org uw cakap, mmg karak uw tempat keras. kawasan perkuburan lame. then, ade pulakk cerite yg ade org tumpangkan org tgh jalan. tp bile tegur, kepale jekk yg ade. *waaaarrrgghh!! CUKUP LHA UW BLOGGER !!

Wednesday, June 8, 2011

reunite !

olla ! hari nih saya ada jumpa kawan2 lama saya ! *eleh, baku la pulak.. HEHE, lepak la. *wei, kw pegy reunion? waaa :DD YUP, td ptg aku ad g reunion. buleh tahan la besh. xbpe ramai yg datang. hmm, jap, kasi aku cter dulu. hari nih, aku dah pun hadiri reunion utk form 3RK1 taon 2010. an tare yg hadir..

-aku
-zahier
-mustafa
-syahir
-zafar
-fakhrullah
-muizzudin
-najwa(mmg tuan umah)
-amiratul
-liyana
-nadira
-amira sofiyah.

tu je kann?? *eh, x tau?? apo lha..

okay, kontiniu... well, kteorg wat reunion nih just nux jumpe mem kat asrama.. mem yg da lame x jumpe. maklumla, cuti panjang, amek kesempatan jumpe kwn laen. kat sane aku makan jekk, amek gamba?? no worries, aku da sporting skrg. tatew malu2. *mmg muke x malu ! sebenanye mase memule OTW ke sane, ade solehhudin ikut. ntah spe ntah. aku pun x kenal. tp dy kenal aku. hohohohohoho ape2 la. anyway ! tengs najwa ! bub kw kteorg dapat tempat wt reunion nih ! arigato~~ anyway, nice reunion semua ! makanan punn sedap. walaupun aku sakit tekak . *makan jugak kw nih blogger. bile nux baek cmtu ?? hehehehehehe,


anyway, sory tatew pic. nset aku wat hal ! :D

Monday, June 6, 2011

posto posto ~~~

*blogger, citer lha pasal dance ! okay ! sabo.. aku nux citer pun nih. tp sebelum tu, kw rase bpe ramai freakster yg suke aku cter pasal dance?? *hmm, 5:51?? huu, siketnye. ta paya lha citer. *alaaa, dgr dapat skill baru. heheh, mmg punn. mcm2 da jadi blog. kw la xnk amek tau. keje tido jekk. mesti kw gemuk an?? *haah, sarat aku. da bape banyak post nihh ! ahh ! x kire, aku nk tmbh ugak berat kw !! hahahahahahahahaha.. *hmm, yelaa.. okay, enough man. aku nux citer nih ! okay, aku da dapat skill baru, antarenyer,..

-headspin
-haloback

.. tu jekk *tu jek? WOI ! ini skill mahal tau blog ! aku kimpul banyak duit nux belik tau !! *hehehe, aku tau, flare rm 1.50 kan?? ape kw merepek nihh syaitan~~~~~~~~~ okay, ade lagi. aku da tau da aku nih org dalam kategori ape. *err ape? obesiti ke?? HOI, jgn la nyampuk. aku dpat tau yg aku nihh org combo lha ! boleh mcm2..

-hong 10 to head
-head to hong 10
-head to handstand to eclipse to elbow
-shoulder to elbow
-cricket to backspin
-headspin to elbowspin(sikit jekk)

banyakk kan kejayaan aku spanjang kw xbekerje~~ *eleh, nux perli la tu. tp pape pun blogger, tahniah ! MALAYSIA CARI KAU !!!

Sunday, June 5, 2011

heroes dont cry T.T

Heroes don't cry
Heroes don't cry

Standing here in front of you
A wave of joy and sadness fills the room
Your soul has crashed into a wall
Your world just broke to pieces after all

The days of your life
Leave the world standing outside
But you find the strength for a smile
Because heroes like you wouldn't cry

Heroes don't cry
Heroes don't cry

The judge decided it's your right
To wake up from the dream of your life
The curtain is about to fall
No need for words, your eyes just say it all

The days of your life
Leave the world standing outside
You find the strength for a smile
Because heroes like you wouldn't cry

Heroes don't cry

There are days of your life
Leave the world standing outside
You find the strength for a smile
Because heroes like you wouldn't cry

Heroes don't cry

I can't forget that afternoon
So many times I've been thinking of you
I'm happy that you've decided to live
And what touches me most is what you said
Heaven can wait, can wait, can wait, ...

maka, sakit itu penghapus DOSA... :)

*woaahh, ayat tajuk kw wt aku tersentak. hmm, xpe, kw xpena sakit. SENGAL. hyep sume ! anda pena sakit x?? mestyla. sume org pena sakit. hmm jumaat lepas aku telah diserang penyakit demam. *eleh, keco. (diam la, aku nk bg pengajaran nih!) *heheh, maaf.. hmm, sml baru aku baek. okay, forget it. tau nape aku nk sgt cter pasal sakit?? bub ramai manusia yg ngeluh kalau sakit. jd aku nk ckp kat korg FREAKSTER ksygn aku supye ucapkan ALHAMDULILLAH kalau dapat sakit. sebab?? sakit itu penghapus DOSA. korg xnk ke dose korg hilang?? hmm, xtw la aku kalau korg cmtu. tp pape pun, kene ikhtiar tau. kene cube utk sembuhkan jugak.. n igt, jgn la maki hamun ke hape mase sakit. xbaek. then watt?? ohh, mam ubat tau ! aku dah berjaye telan 1 pil antibiotik, 1/2 pil ubt demam, 2 pil bengkak, 2 pil tekak. hmm. mmg pahing ! tp aku pk duit yg telah ayah aku berhabis wat aku. TERIMA KASIH AYAH. EMAK PUN, TERIMA KASIH JUGAK. thnx bub da jage saya mase sakit. adik2 pun. tengkiu~~

bile aku da menaip balik !!!!!

*WAAAAA MAAPKAN AKU BUB CUTY LAME SANAD ! eeeiiss, kau diam ! *huuuuu. okay, bio aku bckp. HELLO GUYZ ! as u guyz know, kite budak2 skola sume cuty kan? *hmm btol. tp aku cuty terlampau awal. HEHEH. kw gelak la blog. nt kene kitai ngan aku. *hmm, sad~ okay, sambung. hey kamu semua apa kabar? aku boring la. lame xpost at blog. ni sume salah blog, salah blog ! mmg goblog ! *chehz ! dah2, ape nk ckp ea?? ohh, ape korg wt mase cuty nihh??

-go to ur hometown??
-dok umah?
-melancong?
-melencong?
-kelas tambahan jek lha tmpat kw??

xpe2. sume yg korg wt uw besh pe. cube tgk aku nye options. rasenye aku da bnyk kali ckp an?? korg tau an ape aktiviti aku?? tp aku xmau ckp pasal aktiviti aku. aku nk ckp pasal jadual aku mase cuty. heeee... *mesty ntahapahapantah~~

okay inilah dy...

6.00-solat
6.05-tido balik
8.30-bangun/sarap
8.50-baju kene basuh. mesti r aku.
9.30-siap basuh ngan sidai baju skaly
9.40-lepak nengok tv jup
10.00-tlg masak
11.00-baru siap masak tau !
11.05 barin balik dpn tv/bace paper/wtpe yg aku suke
12.00-hidangan siap ! ape lagy, makan lha !
12.15-aku abesh makan.patu mandi
12.30-nengok tv alek/ xpun maen PC
2.00-solat zohor lha
2.05-sambung maen PC(tp adk2 aku lak)
2.30-*wonderpets xde ke blogger?? hoi ! itu kanak2 bwh umur jekk. aku wtpe?? tido lha !
3.30-bgon, nengok katun/msj la sesape.
5.00-SPONGEBOB TIME !
5.30-solat asar
5.35-come on yaa lets breakdance~~
6.45-masuk umah
7.30-mandi
7.45-solat maghrib
7.50-surau
9.30-balik surau, breaking lagy !
11.00-balik umah
12.00-LELAP.

*mak aih. hari2 ke si blogger nih wt cmni??

Monday, May 16, 2011

NTAHAPAHAPANTAH la bdak ini = =

hello my dearest blog ! *ehh, buang tebiat pe?? ala, nk tego punn xleh. okay la, p la wt hal kw sendiri. *hehehe, sory la, aku pun bru bgon tdo gak. yeke?? blog punn tido?? aku tau la skrg nihh pagi. okay la aku nk bercerite nih. korg pena x, ade org nak kenal ngan korg ?? aku rase semua org cmtu. baek laki ke pompuan. same jekk.. *mesti2. ramai yg nk kenal ngan blogger aku yg nsem nihh kan?? hehhehe. ala, aku nih ape la sgt. okay, lets continue story aku. cmni, pade suatu hai.. dalam inbox aku datang satu msj daripade seorg budak. namenye D(bkn name sebena). patu aku x balas tau msj dy. dy pun mle la sound aku. katenye "awak, nape x balas msj saye?? jangan la sombong sgt, ikhlas saye nk kawan dgn awak," then keesokan hari nye kebetulan aku topup. aku pun rep la msj dy. yela, kesian la dy tunggu. *puih, jahat ! patu dy reply la (mase uw aku hengat awex aku yg balas msj). then wat she said?? *ha, ape???? "err, sape nih??" *err.. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA !! tu laa, ikhlas sgt la uw nk kenal dgn aku. ntahapahapantah la bdak uw. len kali jgn carik aku lagi !!

the making of ExtremeChaosBreakerz crew !

*wouuaahh !! ape tuu?? hehehehe. kan aku nih breaker. setiap breaker ad impian memasing. kw tw ape impian aku?? aku nk bwt satu crew tau.. *ahh, ape namenye?? well, aku gelarkan crew kami ExtremeChaosBreakerz ! *pheww !! mesti korg nihh hehebat kan?? hehhehe, xd la hebat mane. boleh la. baru lagi crew nihh. member baru 3 org.

-aqmal baqry (Bboy Zic)
-kamal amir(Bboy Void)
-dan semestinyer aku, kamal ariff (Bboy Kaisuchi)

*mak aih, peliknyer name. lelagi name kw ! hahhahahahaha.


heheheheh, kene la unik cket name. kw ape tau?? bwt mase nihh aku lead diorg. well, ape aim kiteorg?? smestinyer  we all about to go to SMACKDOWN !! ehh, salah, SHOWDOWN ! hehehehe. patu?? patu kami nk pegi ke REDBULL BC ONE CHAMPIONSHIP ! kami sume nak jumpe world's top 16 bboy kegemaran kami..

-Lilou
-Hong10
-Cloud
-Physicx
-Pelenzinho
-The End
-Taisuke
-Wing

dan ramaii lagi laaa. mesti seronokk punyer ! *sumpah aku x kenal ! okay kengkawan, nih la gambo kami sume.. hehehehehehehe.

theExtremeChaosBreakerz ! atas Zicx, kiri (topi badut) aku, n kanan Void.
nengok uw, nsem kan kiteorg?? lg2 yg pakai topi badut uw. hahahahahahaha.

nt aku akan sambong lagi di post akan datang. GIVE IT UP FOR ExtremeChaosBreakerz !! bboy make some noise !

hey ho ! ini pulakk FREAKSTER POMPUAN !



zureen zulaika ismail. 
*sape plakk FREAKSTER PEREMPUAN uw?? huu, aku nk tau jugakk.. sabo blog, aku tau dy nih cantik dan molek. aku di beritahu oleh perempuan ini yg dy slalu visit blog aku. EVERYDAY okay?? i repeat, EVERYDAY :) hahaha. aku nk ucapkan tahniah bwt ZUREEN ZULAIKA ISMAIL ! ini lah wanita yg cantik dan comel tuu ! hahahaha. maaf zureen, bkn nk menggatal. terima kasih kerana melawat blog www.iwantnovocaine.blogspot.com ! hehehehe. amacam blog?? awex punn nengok tau. ni haa dy punye blog. www.zureenzulaikaismail.blogspot.com *HMMM = =

yeah baby ! ITS TEACHERS DAY !

huray ! huray ! huray ! *blogger gila. woi ! diam la. aku sdg gembira nih. *ehh, aku igt HARI GURU x besh?? hmm, salah tu blog. kw nihh kann, kiteorg sambut hari guru sbgai tande kenang jase diorg ajo kiteorg sampai jd pandai tau.. *ehh?? ala, sori la, aku xd guru doe. KESIAANN.. hahaha. apape pun sbnanye..... perasaan ini semua PALSU ! memang hari GURU kat skola aku xmenarik punn tau !! *dah agak daa. pergh da la penat, patu panas pulak uw. then watt?? tengahari pulakk ujan. *KESIAANN... apape pun cikgu sume, SELAMAT HARI GURU YE ?? MAY GOD BLESS YOU !

Sunday, May 8, 2011

TAHNIAH KPD BURHANUDIN ABD GHANI !!

kueh, kueh nya mana??
*sape tuu?? kalau kw nk tau, ini lah FREAKSTER yg paling amek tau pasal blog aku nih !! asal ape aku cakap, mesti dy tau.. hahahahaha.. tengs kawan ku. aku xtau lakk yg kw suuke melawat blog aku nihh. lg punn, aku cerite mende yg x besh. kan3?? *btol tu btol. ape mende ntah breakdance x suda2.. HMM, ADE GAKK YG NK LEBAM BIJIK MATE.. apape punn, tahniah burhan, pembace blog www.iwantnovocaine.blogspot.com yg SPORTING !!
kalau nk visit blog dy. nih ha, www.mineisboring.blogspot.com.