Another You by Cromok

Friday, December 31, 2010

TERINGAT AKU...

"ape yg kw teringatkan nih Kamal?" kate blog. "aku teringatkan zaman skola aku dulu la blog"kate Kamal. "zaman bile tu?" kate blog. arrrgghh ! maalas aku nak berdialog ! oke la. aku igt mase aku darjah 3 dulu. bdak2 sume ske la bwt lawak kat kelas kan. aku igt kat satu lawak ni. bdk ni slalu le bwt lawak kat kelas. namenye Fadhullah aka pak dollah. citernye cmni. ad bdak bername Ali (bkn name sbna). ckgu ajukan soalan kt dy, "Ali, 1+1 bpe?" tp ali xleh nak jawab. ckgu dy un bg la tempoh smpai besok. lalu habis sesi persekolahan, terus Ali balik umah.


tanye jiran dulu.
"wei 1+1 bape" ha? "wei, jgn sebok la !" jwb siran.

selangkah masuk rumah, terus dy tanye kat mak dy.
"mak 1+1 bpe? mak jawab "ahh, sedapnyer !"(tgh masak)

pastu tanye bpk dy pulakk.
"ayah, satu tambah satu bpe?" ayah jwb, "wang besar, wang besar !" (cter roda impian la.)

pastu tanye la akak dy.
"akak 1+1 bpe?" jwb si akak, "jom, gua da x sabo nak g nih !" (berbual dlm tipon. nk g shopping)

tanye la pulak si abg yg tgh tgk berite pasal politik.
'bang, 1+1 bpe yekk?' teriak abang "MAHATHIR, MAHATHIR !!" (betul ke ejaan uw?)

da tuh, tanye la pulak si atuk. sume x layan kan.
"tok, satu tmbah satu bpe? "alhamdulillah" kate atuk.

pastu besok g la skola si Ali tuhh.

ckgu tanye la balik.
 "Ali, 1+1 bpe?" jwb ali? "wei, jgn sebok la !"

terkujut ckgu uw. lalu ckgu un cubit le si ali. n tanye lagi soalan yg same. tp ali jwb pulakk "ahh, sedapnyer !"

haiyo? hahaha. ckgu ckp kat dy "awak nih, nak kene 'hadiah' ni !" ali un cakap "wang besar, wang besar !" keh3.

ckgu da nak hilang sabo. lalu berkate. "saya bawak awak g jmpe guru besaq !" dy jawb selambe  "jom, gua da x sabo nak g nih !"

hahaha. lawak le. then guru besar un tanye ali "sape yg aja awak jd kurg aja ni??" ali un jerit, "MAHATHIR, MAHATHIR !!"

then ckgu anggap dy loyar burk pastu terus guru beso cakap "AWAK DI GANTUNG SKOLA !"
ali? "alhamdulillah"

wahahahahaha !!!lawak la seyyhh !

*teringat mase dgn arwah Izzat b. Ishak.

are we the waiting ?!

hey semua. skrg da pun 2011. smalam saya tgk ad ramai org maen bunga api n mercun dkt tv. tp ape yg seronok yekk? ape yg membezekan malam taon baru dgn hari2 yg laen? *kdg2, kw btol jgak yekk owner? (slame ni aku salah ke?). oke2, one of my friends on FB said "taon 2011 sudah menjelma. apa yg nk d gembirakan? sepatutnye kita risau sebab umur da ningkat, banyakkan amal, ajal semakin dekat?" sesiape yg sambut n bergembira pada malam tahun baru sememangnye ikut amalan kafir." *masyaAllah. btol kate budak ni. insyaf pak ! tengs bro. lu sedarkan gua. haha. korg nak sambut tu buley, tp jgn le over yekk? nt jd mcm2 lak. maksiat la, itu la, ini la. BERBAKAT aku jd pendakwah yekk? hehe,

2011. ape aku nk jd agaknye yekk?

rancangan ini di bawakan khas oleh novocaine productions.sdn.bhd. *enterprise la woii !! (ea. maksud aku peduli ape) !

hehe, maaf atas introduction di atas. segale kerosakan amat di kesali. okay, enough babbling. cheh! hm, kite sume akan tinggalkan 2010.* GOODBYE little buddy. jd aku nk le rancang awal2 aku nye azam 2011 nt. ala, only few hours left LOL. tp xpekan? oke, ini senarainyer-

-hey, saya nk jd budak baik :)
-hey, saya nk jd monitor kelas. undian? Kamal-0 org .mybe Burhan yg dpt banyak undian. hehe.
-saya xmau la cter pasal awex agy. nt kang org ckp saya terdesak. xmau dah syampu laen ! *ehh? maa bok ?
-blaja sungguh2. n jd pelajar cemerlang !
-jd breakerz (breakdance people la) yg paling hebat kat skola. already got crew. INFINITY GENERATION !
-n then, nak siapkan sume keje skola yg ckgu bg. hmm. boleh ke ni?
-saya nk baik dgn sume org. slame nih aku jahat ke? ke korg yg jahat dkt aku? hehe.

so, ape pulak azam korg? tulis le kat blog ! bgtau aku . aku nak bace. buley ea? haha. xd la, x pakse. anyway, HAPPY NEW YEAR okay ! GOODBYE 2010, HELLO 2011 !!

hoho, tahun baru, ajam baru la yekk !

mari sini dgr cerita saya okay? haha. well, as u guys know, kte sume akan sambut taon baru. menutup tirai 2010. betul 2. macam2 yg da jd taon 2010 kat aku. kamu sume ape cter? haha. xpe, jgn cter kat sini. aku nk post.spanjang taon nih, banyak perkare yg aku alami. n rasenye seronok hidup berdisiplin 2010 sebab PMR kan? oke la, antare perkare yg da jd kat aku ialah ^.^

-well, i'm getting taller ! tp skrg da terbantut. excuse me, i'm already 165cm okay !
-aku rapat dgn seorg kawan kelas aku nih. malas nk berahsie. (anis nadzirah) *sory for mentioning ur name.
-aku berbaik dgn najwa syazana shukri. i'm sory for everything okay. aku tau aku banyaaak sgt salah dkt kw.
-hmm, i tried to fix my relationship with my first love but, it doesnt working. anyway, i still love u *haiz, malunyer. maaf yekk. (betul ke BI kw ni owner??)
-n then ape lagi ye? oh ye, banyak kwn baru aku dpt. sume dr kelas 3rk2. diorg mmg ske bwt lawak.

tu je kott. x banyak punnn. malam ni bakar mercun roket yg da lemau. haha. COME ON WITH ME ! COUNTDOWN 12.00 MLM NT OKAY !

Wednesday, December 29, 2010

hey, kw dgr sini. jgn nak perasan buleh x?

korg pena  x ad org nak kenal ngan korg ? tp cm pakse korg? haa. tu le ape yg blaku kat aku. ntahla. redha je la. kan blog? *aik?? haha. cmni, sume nye bermule apebile seorg drpd kwn aku pass 6be fon aku kat sepupu dy. memule dak tu da miskol2 aku. bpk r. gua xd mud nk msj sebab pmr gua x memuaskan an. dy leh an nak pakse2. tp oke la, kejap je aku msj dy. n then smlm -29december2010, mule r satu ayat yg paling gua benci. aku x lyn dy, dy miskol. then aku msj r dy. "jgn kacao ley x? aku na msj awex aku la !" then, x lame kemudian mase aku bwu nak solat Zuhur, dy msj. "hoi dak nsem(la pulakk) ko igt aku nk ke msj kw uw? ramai lg la yg nak msj kat aku. ko da la sombong. kw igt aku heran ngan awex ko ke? ko igt aku nak kenal ngan ko pastu couple. kalau cmtu anggapan ko, ko salah. msti awex ko pandang luaran ko je an. tp dalam ko, sombong giler." haha. amacam? budak psycho kan? dgr sini la budak. kalau kw bace ni, kw bace betul2 oke?

-kw kate ramai nk kenal dgn kw, tp asal terhegeh hegeh kat aku? MAA BOK !
-kw xtw ke yg mase kw msj aku uw aku tgh tensen? BONGEK !
-kw kenal aku ke? cmne nk tw yg aku ni sombong ke x? oh, asal x lyn kw msj sombong r? BANGANG APE?
-sape kate yg aku piker yg kw nak kenal ngan aku pastu nk couple ngan kw? kw le perasan NGENG ! SENGAL !


haiz, kesal aku dgn kwn aku sorg nih. TRIMAS BNYK SUSAHKAN AKU ! nasihat le sdare kw yg perasan uw.

Friday, December 24, 2010

ape dokter ! ulang balik buleh x?

hello sume freaksters. hari ni beta nk bercakap. hey duduk !! *gulp ! okay2. aku nak cter kat korg pasal alahan. ala. bongek r. oke la. allergi la sng ckp. haha. biasenye aku slalu le dgr org allergi dgn bunge, habuk n apape la kan. tp yg aku punye nih pelik cket r. x pena pulak aku dgr org kene alahan dgn CHICKEN CHOP !! *ha, x dapat makan !! wekk! . waaa, sedihnyer ! aku da kate, peluang tu seumur hidup jewk !! efeknyer bile aku makan, gatal satu badan !! calar still ad kat rusuk n dada aku. nk tgk? xpyh le. PIANO bang !
hahahahahahaha. ape tu? *bongek buleh x owner ni?

ohh yeah!!!!!!! mda buley uptade lagi !! oh blog dgr lah hatiku ni yg sedih cket *PMR kan? da tau la.

hey semue. kite bjumpe lagi yekk. nasib baik aku still hidup. hehe. oke la. as u guys knows, PMR result already released at 23rd december 2010. yaa. skola aku iaitu SMK kangkar pulai telah melahirkan seramai 25 org budak yg dpt 8a. tahniah ye anak2 CCH. haha. oke2. tanpa membuang waktu, aku nk cterkan result aku. not bad u know. I GOT 6A !!! ya Allah, syukur kepadamu atas kejayaanku. korg pelik? knape? knape aku bangge dapat 6A? sbb sebelum ni kalau kw tanye kawan2 aku. "hey, kamal nsem dalam kelas dapat bpe A?" *ehem !
diorg akan jawab "ala, 1A, je kott." aku mmg xleh dapat lbey dr 1A. betul ! tp PMR aku da buktikan kat sume org yg I'M NOT STUPID TOO !! hehe. citer ape tu? mengarut ! jd be positive guys. PMR bkn penentu. betul x? haaaaa. *PMR tu ape ! (blog, kw x pekse kw diam.)
ni ha result nyer-

-Bahasa Malaysia-A
-Bahasa Inggeris-A
-Mathematics-A
-Science-B
-Sejarah-A
-Geografi-A
-KHB-Kemahiran Teknikal-A
-Pendidikan Islam-A

power x?? power la jugak. n kepade org2 yg xdpt 8A atau 7A tu, jgn le sedih. jadi le cm aku. haha. jgn la. aku nih selambe. sume mende aku bia je. tp kan, kalau nanges lelame un xd nye kw punye result tu auto-taip 8A. haha. n remember, dun try to SUICIDE okay !!


*for the 8A n 7Asters, CONGRATULATIONS TO U ALL ALRITE !!!

Sunday, December 12, 2010

SELF VERSUS SELF !

If I struggle a lifetime,
What would my body be?
An empty shell,
or what a demon fed?

Could be a heavy burden,
to stay true to your words.
Speak up,
wanna silence everything!

If I got no plan,
[Doesn't mean that I get what I want for free.]
if I got no meaning,
Would you force me to a place where I make sense?
['Cause nothing lasts forever!]

[How do I get home?]
Everything revolves around you!
[If I can't find myself?]
You're so completely fake!

[How do I get home?]
Everything revolves around you!
[If even you can't help?]
Dark nights from my soul!

I deny failure,
I ignite.
Woe work on my misery!
She wins all their eyes.

Realise what they find's not fate,
This is not me! This is me!
So if I struggle a lifetime,
What good, would that do?

If I got a plan,
[Doesn't have to stop the feeling inside.]
If I do make sense,
would you drag me down?
['Cause nothing lasts forever!]

[How do I get home?]
Everything revolves around you!
[If I can't find myself?]
You're so completely fake!

[How do I get home?]
Everything revolves around you!
[If even you can't help?]
Dark nights from my soul!

awak risaukan saya?? waaarrggh!! *gile ape..

hey, korg sume! dgr la sini! hey rakyat beta!!!!!! *hah? ape dy owner? nih, aku nak gtau sume yg breakdance aku makin banyak moves dah leh kuasai. paling besh, shuffle footwork + CC. i like that. n korg un da tw an condition badan aku cmne. sakit sane sakit sini. aku ad la cter kat sorg bdak nih. dy risaukan aku la weii!! *hmm. is that all?? (aku plangkung gak kw nih blog!) aku hepi la an sbb slame nih, jarang org risaukan aku. jadi maknenye aku kne cederekan diri sendiri la ni? hehe. xkan la. Allah marah tw x! hmm, jadi aku nak amek kesempatan kat sini utk ngucapkan ribuan terima kasih dkt kamu d sane tuh. sbb amek berat pasal aku. aku tw aku nih nsem. jd mmg patut pun org amek kesa pasal aku. *haiyo, mane baldi ? there u are.. buuuaaakkk!! (jage kw blog).

Saturday, December 11, 2010

I AM NOW !

aduuuuhh!! breakdance make me suffer a lot ! but anyway, i'm already can do windmill. it takes 1 weeks to perfect. tp malang sungguh nasib aku an. tangan kanan aku daripade wrist sampai shoulder bengkak. bayangkan oke? nak angkat gayung pun susah tau x ! then wat?  aku nye kaki urat tersimpul x baek2. da 3hari dah nih. sape2 leh anta tukang urut x? wahaha! blog nih xleh un nak urut aku. lagi nyakitkan tangan aku nak naip ad la. tp aku x pena nyesal ape yg nimpe aku skrg. aku seronok x buang mase. aku bwt mende berfaedah lagi nyihatkan badan ^.^

Friday, December 10, 2010

nih la kebaikan poyo dgn owg laen. *cheh poyo betul !

hey semua. seperti yg korg tau, aku nih mmg la poyo yg teramat sangat. poyo kat sini maksud aku meninggi diri r. one of my fren always said, "tensen aku nk melayan org yg suke merendah diri nih" haha. ape la. tp an, sape yg da kenal aku uw, mmg poyo giler an. aku asyi le sangat puji diri sendiri. ape yg slalu aku ckp ek?

-i'm the hansome one !
-aku yg paling cute dalam crew dance nih taw !
-aku tinggi, kw pendek. hehe
-xpe, aku pandai, aku tw nak wat cmne, kw xtw tanye aku (padahal soalan math tu mmg sgt le susah)

meluat org dengar ! *mmg meluat pun bunk. kw nih, sengal la. mane la pempuan nk lekat dgn kw. (hehe)

oke, antare kebaikannye an-

-keyakinan diri kw meningkat *hergh! x gunez punyer owner.
-leh jadikan bahan gurauan
-bile kw bengang, sume dapat cover. yela. kalau kw jatuh tangge ke, kw gelak selambe je la.
-nt org igt kw slalu. mst kw xcaye an blog? ramai da awex igt name aku. tp muke aku dy da lupe. *poyo abesh~

is that all ? yes, tu je la. kw nak pe lagi !!

ERR, AWAK?

hai. smoge bjumpe lagi dalam.. IWANTNOVOCAINE.BLOGSPOT.COM *hahaha. ape ni, malu la i ! oke3. aku nak luah kat sini, bule x blog. *hmm, bole la. kan kw yg create aku, jd kw post je la ngok ! (hehe)

hm, kamu sume tahu kan yg aku in process knal ngan sorg bdak nih. aku juz nak gtau dy kalau dy bace blog nih. "hey kamu ! kory la, aku lum topup lagi. huuuu. *hesh ! jgn nak berdrama owner !!! (oh, sory) aku harap kw sihat aje oke? lg pun, kalu aku msj, i might disturb u. mgkn aku msj kw lagi akan datang. da bpe minggu an kte x msj? bule aku kacao kw? haha. but BELIEVE ME, I'M ON UR SIDE ~

Thursday, December 9, 2010

THE EFFECTS OF BREAKDANCING

haha. as i told u guyz, aku an mase cuti nih x bwt pape. so breakdance je la kan. hmm, aku ngaku aku banyak dapat skill. n smalam, KHAMIS baru aku dapat satu power move aku. CC. aku gabung cmnih - top rocks+ six steps+ footwork+ helicopter+ CC+ baby side freeze hmm. mmg penat r aku cakap. memule aku oke la dapat bwt footwork laju2, tp skarang aku nye kaki mmg gile2 penat. kejang, badan aku terhempas sane sini. haha. n yg paling teruk, im getting SHORTER !! watahell ! abesh la aku. tp td g solat Jumaat aku tinggi je daripade sume org. haha

*perasaan kw je tuh owner !

Tuesday, December 7, 2010

to all dear friends. listen wat i'm going to say oke? haha. xd la. skati la nak bace ke tak.

actually, aku da tulis kat ketas da mende nih. but u know, my handwriting was too bad !! wata? sometimes aku un x paham pe aku tulis. maklumla da lame x pegang pensel. aku sbnanye nak citer pasal korg kawan2 aku. ape yg aku dapat describe pasal korg spanjang kite blaja same2. ^.^ kalau salah ape yg aku nilai, maafkan aku ye.

-2008-first time masuk skola nih. aku form 1 mase tuh.
well, nothing actually can i tell u guys here. um, i was totally nerd mase form 1. am i rite? haha. well, korg un tau an cmne aku mase tgkatan 1. mase tuh ramai yg pandai2. aku takut an dgn sorg budak nih. suke la ngamuk x tentu pasal. ntahapahapantah la dy uw. yg besh taon ny cume kteorg maen wrestling mase akhir taon. wahaha! aku nye skill THE WALL OF JERICHO ! sakit badan si Hairul tuh. hehehe.

-2009-when i am at form 2.
-this year mybe quite mencabar la. i also dont know why. mybe some of our classmates hate me coz aku tuka imej aku scare ngejut kott. oke nvm. korg un tau an, dulu form 1 aku an nerd. xkan xmemasal ubah stail lak. yup, low waist pants (londeh le tuh) n as u guys know, rambut aku an mmg nerd. belah tengah, *cute le pulak kan. :) x memasal naikkan. hmm. gel aku mase tuh banyak la. tp x salahkan aku bergaye. keh3. ad ckgu, namenye Cikgu Zuhdah Sayyed. dy slalu le suruh aku turunkan rambut uh, tp  aku wat x endah je. maaf ckgu. satu hari tuh, ad ckgu tahan aku sbb rambut aku uw mmg x seswai bawak kat skola. haha. dy bg amaran je. nasib baik. maaf ye ustazah, sy dgr ckp ckgu sampai skrg. xd lagi rambut terpacak Bryllcreem 24/7. haha.
ad lagi story nih. lum abesh. um pastu, rase tercabar pulak bile aku dapat tw ad la org bwt geng ANTI -KAMAL. ksian an aku. aku yg nsem nih un nak anti ke? tp xpe la, aku da lupekan n aku da maafkan la korg sume tuh. mgkn aku ad tersilap pape sampai korg xske kat aku. kalau korg still simpan dalam hati, aku mnx maaf sgt2.

2010-form 3
-oke, taon nih sume org tau yg pelajar2 tgkatan 3 akan PMR, tp korg tw x? aku paling kerap g cc taon nih la ! haduhh. aku un bwt xtw an pasal pelajaran sume. aku un mmg bengap mentega mase tuh. *tp skrg pandai majerin oke ! aku bia je sume org dapat 5-6A dalam kelas. aku asyik dapat 1A je. haiyoo. then, aku mule sedar sejak bulan puase. RAMADHAN YG MULIA. akhirnye aku blaja jugak. nasib baik ade mase lagi kan? Alhamdulillah, mase PERIKSA PERCUBAAN PMR aku dapat 3A5B. n rewards ! aku dapat g KL LUMPUR ! first time tu !!!! n taon nih jugak aku dapat tgk bdak2 yg manis, molek muke diorg. tp an , diorg kate aku nih dak baru. eh, betul la kott. keh3. *kw nihh owner, asyik ktawe terkekeh kekeh je.

spanjang kita berkawan aku ni=
-xsporting
-bwt org slalu meluat dgn kelakuan aku n kate2 aku
-aku bwt bodo ble org panggil. maaf taw.
-aku ni mmg pemalu, thats y aku x layan korg.
-aku mmg tinggi. aku tau. dulu mmg kau rendah, tp skrg aku da naek ketinggiannye. hehe.
-aku makin rapat dgn sume org. mybe cuti membuatkan kita semua renggang kawan2.
-yes, laughing all the time with u guys. making me happy always. thanks. and Ahmad Mustafa, thanks a lot coz taught me a lot about Islam.

FRIENDS, i'm sory for all my wrongdoings towards u all slame ni oke? but nvm, korg xkan jmpe aku lagi kan nt? aku HALALKAN makan minum korg terhadap aku n aku harap korg un akan bwt bende yg same kat aku. smoge korg berjaye kat luar sane tw ! aku doakan korg kpd yg nak pindah tu. aku akan rindukan kamu semua
aku dok skola sini je la. n aku doakan kite sume dapat  8A mase PMR nanti oke ! AMIN~

korg sentiase dalam ingatan aku. aku contribute mende nih bwt korg 3RK1.


burhanuddin abd ghani
noor haffizie noor ahmad
hairulanwar hassan
syahir haziq tasuki
mohd afiq fuad
shazrul azrie sahrudin
ahmad mustafa azaman
abdul zahier ismail
farid azwan samuri
zafar abd khalik
amira sofiyah ameruddin
inanisha
amiratul aiman abdullah tahir
najwa syazana shukri
liyana atikah azlan
afiqah
alisa nabila zamri
fareen nuralisa
khairunnisa'
amalina aliah ramli
anis nadzirah noor azam
nadira basri
prishita shri
siti noor shafiqah
noor najilah
aida sofea
najwa nabila.

thats all maybe. i'm sory if i forgot to mention ur name. n chinese, sory i dun really remember ur name.

so long guyz ~!

Monday, December 6, 2010

mari bersame saya. tp knape tajuk cmni ? da xd pape la nk tulis lg.

well, aku nak citer pasal cuti lagi nih sbnanye. haha. xd mende la katekan. aku mmg tpakse dok umah je. ksian aku. besok khamis, kawan2 ajak aku nengok wayang, tp aku da pokai an. haha. aku dok umah un asyik kene leter ngan mak aku je. bende yang aku xbwt sume aku yg d persalahkan. hmm. sabar je la. ustaz aku kate, bia la mak atau ayah kite uw salah ke betul ke. kite mmg kene ngalah kan. xpe mak, mak betul, saya yg salah. ^.^

*sedih nye owner ~ aku xd mak ngan ayah pun tw !

HOLD ON by GOOD CHARLOTTE. *hey owner, sedih la VC dy !

This world
This world is cold
But you don't
You don't have to go
You're feeling sad, you're feeling lonely, and no one seems to care
Your mother's gone and your father hits you
This pain you cannot bear

But we all bleed the same way as you do
And we all have the same things to go through

Hold on if you feel like letting go
Hold on it gets better than you know

Your days
You say they're way too long
And your nights
You can't sleep at all
Hold on
And you're not sure what you're waiting for, but you don't want to know more
And you're not sure what you're looking for, but you don't want to know more

But we all bleed the same way as you do
And we all have the same things to go through

Hold on if you feel like letting go
Hold on it gets better than you know
Don't stop looking, you're one step closer
Don't stop searching, it's not over
Hold on

What are you looking for?
What are you waiting for?
Do you know what you're doing to me?
Go ahead...What are you waiting for?

Hold on if you feel like letting go
Hold on it gets better than you know
Don't stop looking, you're one step closer
Don't stop searching, it's not over
Hold on if you feel like letting go
Hold on it gets better than you know
Hold on 

*this song was contributed for those who wants to suicide~~

saya rasa saya mengganggu kott.

hey semua. bila kita da kenal dgn seseorg. kita an slalu mesej dy. btol x? *haiyo ! asal baku sangat kw nih owner ?! heheh. ntah le. woi, emosi la cket !! well, di mane tadi ? ph yea.. hm cmni la. aku takut sgt bile nak msj seseorg. yela bukan ape.

-takut ganggu dy tgh nak msj org len ke.
-takut dy rimas gak. btol x?
-lagi satu, cube kw pk, org tgh berehat. *BEEP nset dy bunyik. xke hangin nanti ?

so the conclusion here is, aku still nak msj kw tapi rasenye mgkn kali ni x kerap sangat kott. aku un xmau la nanti  kw ckp pe plak an.

*chat ngan aku je la owner ^.^

Sunday, December 5, 2010

HEY, *lagi. BETUL KE WOI !

well, cuti nih an da lame x jumpe kengkawan an. msti le rindu yg teramat sangat. *kw rindu aku x owner ? hey blog, aku rindu le kat kw. kw je tempat aku ngadu. T.T waaaa. oke, sambung cter. xpe, nt kte sume jumpe ea kat skola mase amek keputusan PMR? hmm.. oke. the problem now is, someone said that i've changed a lot. SHE (sje je nak ckp yg dy tu perempuan.) *kuah3. dy kate aku nye muke da laen tw. xtw la makin nsem ke makin hodoh. oke who said that i'm handsome ?! put ur hands up !! *cricket singing. hey ! mane sume penyokong aku !! (pi lah owner ^.^) hehe. then ad la lagi sorg ni. dy kate aku pulak x ubah2 perangai aku sejak tingkatan 1. yeke. hey, i'm old enough !!! keh3.

well, tengs for ur opinion oke ! i luv u all !!

HEY, U KNOW WHAT I'M DOING THIS HOLIDAY ?

korg sume ape citer cuti nih ? jgn nak loyar buruk oke ? aku tau skrg nih kuh 1.10. kat tv3 ad citer  NIGINA ! keh3. xd la. lawak x menjadi. aku mmg la tersangat xd keje an cuti nih. nak tau pe aku bwt ? aku cube melentur n cabar badan aku ni. hehe. cmne tuh ? aku BREAKDANCE le. mmg banyak le moves nak kene blaja. aku un penat jugak. hm. mmg banyak noh moves yg aku blaja. tp yg dah mahir juz-

a) top rockz *i luv this moves. perlukan satu hari utk mahir. ooppss. 3 jam kott, haha
b) 6steps. berpusing2 aku tw x. mmg susa cket. but nvm. i like it.
c) side baby.* juz need to balance ur body. sometimes mmg korg IMBA la.
d) baby fish. same goes to side baby. cume tangan kw xkan di sokong oleh peha kw. cmne tuh ? ahha, xtau.
e) then wat? oh, chair. mmg susa. aku perlukan 3hari nak mahir. kdg3 terpeleot aku. haha.
f) pastu ape yek ? owh, shoulder. nak imbang badan gune siku . watahell??
g) 3steps. yg ni senang cket drpd 6 steps. mmg besh.

tp kan, mmg banyak kecederaan yg aku kene tanggung. aku nasihat kan korg jgn jd cam aku oke. mmg tisu aku banyak yg terkoyak taw x. bahu, kaki kejang, urat kaki tersimpul, lengan aku bengkak, otot kat perut aku sakit, rusuk aku ngan bahu aku terkoyak tisu an. really2 hurt u know ! haha..

*tp tuan, kw boley ke breakdance ??

HEY BLOG KAU DIAM LE ~!!

waaaaah ! blog aku ! finally !

woooaaahhh !1 rindu la kat kamu blog ! macam2 aku nak tulis *eh, yeke kamal rindu kat aku ? bkn kat awex dy? hmm. haiyo, jgn merajuk maaa. kw nih yg loading lame sgt tw. aku tunggu je. ksian aku kan. apape pun, juz mau cter yg keputusan pmr suda hampir tiba. 28 disember ini tau x ! aku dapat 8a mak aku bg rm300. waaa. ape aku nak bwt yek??

-hutang wan kene la bayar. *tp kejap, rm300-rm250? haiyo. bayar rm150 dulu la.
-baiki fon = rm120. berbaloi ka? mgkn? aku rindu kw nfon !! bile kite nak amek gamba lagi?
-beli barang skola? contohnyer? aku nak bli beg yg stylo cket la. kasut high cut ke, kung fu ke. haha. xd la.
-aku nak belanje mak ayah adik kakak kawan2 aku makan kat rasamas. nak ikut x? msti besh kan, jalan2..

tu jee kott. nt aku uptade lagi yekk malam nanti. weeeee....

TO ALL YG DA AMEK PMR UW, AKU DOAKAN KORG BERJAYE OKE? ME TOO ! HARAP2 KORG DOAKAN AKU GAK!

Tuesday, November 30, 2010

LEAVE OUT ALL THE REST.


I dreamed I was missing
You were so scared
But no one would listen
Cause no one else cared

After my dreaming
I woke with this fear
What am I leaving
When I'm done here

So if you're asking me
I want you to know

[Chorus]
When my time comes
Forget the wrong that I've done
Help me leave behind some
Reasons to be missed

And don't resent me
And when you're feeling empty
Keep me in your memory

Leave out all the rest
Leave out all the rest
[End Chorus]

Don't be afraid
I've taking my beating
I've shared what I've been

I'm strong on the surface
Not all the way through
I've never been perfect
But neither have you

So if you're asking me
I want you to know

[Chorus]
When my time comes
Forget the wrong that ive done
Help me leave behind some
Reasons to be missed

Don't resent me
And when you're feeling empty
Keep me in your memory

Leave out all the rest
Leave out all the rest
[End Chorus]

Forgetting 
All the hurt inside
You've learned to hide so well

Pretending
Someone else can come and save me from myself
I can't be who you are

[Chorus]
When my time comes
Forget the wrong that ive done
Help me leave behind some
Reasons to be missed

Don't resent me
And when you're feeling empty
Keep me in your memory

Leave out all the rest
Leave out all the rest

Forgetting 
All the hurt inside
You've learned to hide so well

Pretending
Someone else can come and save me from myself
I can't be who you are
I can't be who you are 

*hm.. so tired of this life. I HATE EVERYBODY THAT ALWAYS MAKING ME SAD !

HAIR CUT ! HAIR CUT ! dan HAIR CUT !!

waaaahhh. rambut aku makin menebal an. peh. rimas la pulak. dulu aku gak yg nak cmni. tp xtw plak laen jadinye. aku nak tanye korg, haircut pe yg sesuai bwt aku ?

-mohawk ? *xnak, ayam kampung le aku.
-sorta ? *billie joe armstrong hairstyle. tp nt g akola still panjang. hmm.
-nakata ? haiyo ! depan pendek, blkg pnjang. cmne tuh ?
-emo ? bleh jugak. tp nt ckgu slalu cek rambut dpn. haisshh.
-layer panjang ? oke la, tp nt cpt panjang le pulak.
-layer pendek ? duhh. yg nih nampak kulit kepale an. haha.

jd nak gunting cmne nih !!

Sunday, November 28, 2010

WELL, WELL, WELL..

well, skrg nih aku da mle chat nan sorg budak nih. (girl oke ?) *hehe.
dy baek sgt ngan kau. besenye la an, susa nak bwk bergurau dgn sorg dak pompuan. aku ske sikap dy.

-ble aku perasan nsem, dy terime je. *bwt malu diri kw je kamal !
-n kalau aku ckp yg aku nih fobia/penakut nan pempuan, dy tlg aku. (bg semangat le kirenye !) *jgn jelez oke ? hehe.
-she's friendly
-ske teddy bear? aku bg ursa cakar kw baru tw ! *jgn mara ea.

*aik? 2 je ke ? ad lagi kott. yela, aku an bwu kenal dgn dy. hope kteorg leh rapat agy.

kepade kamu- TENGS FOR BEING MY FRIEND YA !

duuh. nak bwt tajuk ape nih ?

cuti nih bosan le. ape yg bwtkan korg rase besh? ape korg bwt kat rumah? ni sume perkare yg aku nak bwt dan aku akan bwt .oke, here's the options-

-mesej dgn kwn2
-lepak sepanjang mase
-dgr lagu ?
-maen FB ? *yaa, ramai yg bwt nih tmasuk aku ^.^
-nak kuar tgk wayang? ade duit ke cik oi ?
-men cc? tuh pun same la ! aku xd duit T.T

rutin seharian kamal ke ? kih3. mngarut le.

ape masalah aku nih !

kawan2, tlg le saya ! ad masalah yg sukar nak sayya selesaikan. nak tw ape?

-tolong ajar saya sikat rambut boleh ? suda serabai tw !
-cmne nak senyum ha ? aku senyum x chantek le. gelak je lebih.
-korg reti x serius ? aku xleh la. lawan mate nt aku ktawe.
-oh, ni kes berat ! ajar saya bercakap dgn org yg berlainan jantina plizz !

cmni cternye~
girl-hey, berani la cket ckp dgn aku. jgn la takut sgt.
kamal-eh, ala, aku malu la ! eeee. hahaha. oke3. kte msj je la. waaaa!!

*ape nak jadi budak kamal nih.

HAHA. x heran la kalau aku jd org yg pelik dan x sporting dalam hidup korg.

well, wat to post ? ya ! the benefits of playing DoTA !

ok. pe kate kite cakap pasal DoTA. yaa. girls maybe not allowed.

ape kelebihan aku dapat mase men dota? korg ckp mende uw xd pekdah kan ? meh aku nak ckp sket.
oke la aku cter cmne aku leh ketagih nan menan nih an. cmni. aku stat men mase aku umur 13 taon. 1st time masuk cc la an. kah3. tp mase uw x ramai yg maen. x ramai yg terel. finally, satu care utk aku pro kan diri aku nih. aku burn DoTA dr cc, then men kat umah. so latuhan uw bwt aku lagi power cket r. hahaha. banyak kebaikan doe maen mende alah nih. for an example, kite dapat mengeratkan silaturahim tw x ?! tu la, kw pe tau ? ad le contoh2 yg len.

-dapat memupuk semangat setia kawan. (well, u die, i die. but sometimes i'm dead in the eyes of my frens)
-dapat belajar bahase baru. (sume bahase kesat je ad r.) *kui3.
-dapat menenagkan fikiran. *hmm.
-selain tuh, dapat bkenalan dgn sume org.
-bahase inggeris di gunakan utk d jadikan perantare mase chat. yela banyak yg rasis an. so, mnyamar je la jd omputih.
-tu je ke ? ad lagi la. aku dapat tw lagu baru.
-korg lagi mahir mathematics ! nih aku x tipu. (aku smakin mahir dalam lines and angles tw !) misalnye, aku berlatih pudge hook nan arrow mirana. slalu bwt 75 darjah utk stun dan hook ai. haha.
-dapat mahirkan ilmu agak (prediction le kirenye) *keh3.

secare tuntasnye ! pandangan negatif kamu semua terhadap dota selame ni salah la. hehehe.

dota 6.69 !


FOR ALL DOTA PLAYERS, MAJULAH DOTA UTK NEGARE !

Saturday, November 27, 2010

the use of the people that we called FRIENDS in our life.

semua dgr sini ! bile kamal hendak berkate . hahaha.

in my life I've learned:

to love

to smile

to be happy

to be strong

to work hard

but remember,

I did not learn how to forget a friend.
walaupun macam2 da mereka bwt kat kite.
biasenye org carik kawan cmni:

-baek hati
-baik budi
-klaka
-slalu bg sokongan

tuh antare sifat yg org nak la kat seorg kawan. tp ble diorg da bwt macam2 an. antarenye:

-ngejek
-kuajjaq ! *eh, ayat ku itu.
-bwt kw sedih
-tgglkan kw kesusahan

cukup la. nak mnagis nih! nampak x ? waoke sambung. bile diorg da bwt korg cmtuh korg x lpekan dy an ? yela sebab ape ?

SETIAP KAWAN AKAN MENINGGAL KAN KESAN DALAM HATI KITA.
buruk ataupun baik. kenanglah mereka.

ahaha ! plek x?

cmni le. aku nak tanye an. ble laki atau perempuan yg mengurat korg ? pe agaknye perasaan korg ?

-takut?
-gembire n teruje ?
-pelik sbb diri di minati ?
-menyampah ?

wahaha. ntahapahapantah..

korg tw x ? aku un penah org nk ngorat . aku laki. yg  nk jual minyak uw perempuan. *cam perasaan je.
jawapan yg aku pilih. jeng3 !

jawapan yang diberikan oleh KAMAL ARIFF ialah -TAKUT ! *watahell ! (suara penonton)

PENGACARA*bile mase ad pulak nih. -encik kamal, kenape !
kamal nsem *keh3, sori le, bnyk perasaan. -sbb ble pompuan ngorat tu plek la incik. saya takut tw. jd lg bayek kalau saya yg nwt cmtuh kat diorg. lagi satu paling gerun kalau diorg cakap saya:

-comel
-muke dak kecik
-nsem nak mampui ! *eh, mane ade !

=.= ''''(haiyo)

xpela. lg pun diorg uw ad yg seksi. tu lagi la menakutkan.

P.S- maaf le pembace. saya banyak sgt mencarut. ye la, kebosanan. ntah mane la semue org lesap.

untitled !

aduh. da lame nih cuti. nak bwt pe ea? kalau post, nak post ape nih ! bg aku cket cdgn bleh x? aku ad cket topik yg nak tulis tp xtw ne satu. korg tolong pilih leh x ?

-kebaikan bermain permainan DoTA
-sekola atau cuti ? ne satu yg besh ni ?
-kalau org minat kw. kw wat pe?
-sunyi la. ape mau bwt ? hahaha. 

lek le. korg bkn komen pun. jd pe kate aku yg putus kan. aku nak bwt cter sume la ! kah3.

kpd BURHANUDIN ABD GHANI, jage diri kat sabah oke ?

Thursday, November 25, 2010

aku dah biase . xpe.

bile kite ad org yg dkt dgn kite, semuanya jd seronok. tp ble org uw da xd. mgkn la xbpe nak sronok. sunyi le sikit. thats wat always happen to me. yela. ramai le yg bwt cmtu kat aku. xpe la. da bese kene. aku bg la peluang utk diorg ckp dgn org laen. xkn nak chat dgn aku je. hahaha :p skrg mgkn tmpat aku ngadu juz kat kawan baru aku jewk. dy un serupe ngan aku gak. well, her friends left her. she also dunno y. same goes here. nt taon dpn, aku dan kawan2ku bakal terpisah. jd, jage diri kamu semua oke !. hahaha. pesanan khas- jagelah kawan anda sebaik mungkin !

Wednesday, November 24, 2010

CUTI.

waaah. cuti skola an da mule. korg sume pe cter? aku ? korg tanye aku ke ? aku bwt pe cuti nih ? mcm2 le. antarenye..

-basuh baju
-sidai baju
-lipat baju
-angkat baju
-kemas umah

hahaha. tu je kot. yela. kawan2 aku sume da tinggalkan aku. sume da bwt hal sndiri. almaklumle, kawan punye la ramai. aku nih sape dulik. so, aku un knal r dgn sorg budak nih. (she's pretty) *aww ! kalau le dy bace. mampui aku. well nvm.

HOPE KORANG ENJOY THIS SCHOOL HOLIDAY !

Tuesday, November 16, 2010

adakah lagi kemaafan mu ke atas diriku ?

maafkan aku. aku cuma mahukan yg terbaik buat kau. aku x mahu susahkan kau dgn care berhenti berhubung dgn kau.  tp aku sedar ape yg aku buat semua x betul. semua yg aku nuat hanye buat kau sedih dan sunyi. maafkan aku atas kesalahan aku..

Monday, November 15, 2010

HEY awak.

hai awak. saya minat sgt dekat awak. tp mlgnye. saya..

-tiada number phone kamu
-saya x tahu status awak. (da bpunye ke belum) :p
-saya ni ad kelayakan ke? (tiada rupa kott)

*haish macam ne ni? HAHA. xpe kot. bia jd rahsia pembace blog dan saya je. janji oke?

Saturday, November 13, 2010

hari hari terakhir ku di sekolah.

waa. ramai yg x dtg skola an ble da hari hari terakhir cmni. tgk aq. dtg je an skola. at least xd le kene basuh baju. :p. haha. kteorg dok je an kat dlm kelas. antare yg dtg skola:

-noor haffizie
-shazrul azrie
-nur imran
-hilmi irfan
-burhanuddin
-farid azwan
-kamal ariff
-muizzudin
-fakhrullah
-muhammad zafar
kamal. gengster ke?

eh si farid. suke ea.

shazrul azrie. reading is my hobby !

eh, ini aku. nsem tidak?
eh, aku lagi ! tp xpe kan?

eh zafar. ape la.
aku dan nioor (noor haffizie)

bez seh kat skola. sape x dtg mmg rugi. skurg kurgnye dpt aq jmpe kwn2 ku. nt ble taon dpn xjmpe diorg, rndu seh aq. aq doakan korg sume berjaye ye ! amin. aq sentiase akan rndukan kwn2 ku sepanjang kite bersame ! semoge tidak diriku di lupakan kamu.

Friday, November 12, 2010

HOW COULD THIS HAPPEN TO ME ! *sob..

dduuuhh. nape ny. nape aq xdpt terime ble kw pegi dr hidup aq? nape? walaupun aq tw yg aq juz syok sndiri je an. waarrgghh!! 10 cent!!(tensen). tp aq mmg xleh bwt pape an. huu.. ad sesape ad jalan penyelesaian x?? misery!!

Wednesday, November 10, 2010

will you, take me out of there??

come on, saya ny an bknnye lg kawan kamu yg sejati, jd xd gunenye kamu letak saya dekat list kamu. igt ny, cume remove gambar saya dan siap ! jgn la sembunyikan kesedihan kamu tuuhh.. luahkan saje kat blog kamu. oke? n sory saya mmg nyakitkan ati. saya ckp lepas. pegilah bersama rakan2 yg laen. saya da xd sape2. sume org tgglkan saya.
jgn tgk muka saya lagi. kamu menyampah.

Saturday, November 6, 2010

CINTA~ perkare yg menyedihkan..

ble bercinte, satu dunie bagai berbunge, tp ble da clash, cm hujan selalu je rasenye.. sejuk, sunyi, sedih.. mcm2 an.. aq da alaminye.. dan aq tw cmne rasenye.. jd kpd korg yg ad org yg punye masing2, jage la elok2 ye.. jgn la sia2 kan diorg.. nt merane jadinye.. aq rase "partner" aq ny pun x pena la an nk ske kan aq.. jd scare tuntasnye, CINTA itu MENYAKITKAN !

Tuesday, November 2, 2010

yeeaaazz!! KL Lumpur~~

knape aq gembire?? sbb 1st time aq g sane.. warghh.. mmg teruje.. memule je la.. tp hari petame xd la enjoy sgt.. aq da nak pitam an g Cosmo World Theme park.. pergh.. aq maen 2 je game pusing2 uw da nak mati an.. pastu dompet gua tercampak plak uw.. nasib baik la ad org tlg aq.. nk muntah tp x dpt kuarkan an.. sekse seyyhh.. da mcm berpinar pinar mate aq.. tp pastu ok smule da.. bleh la pas sorg dak ny bg aq minyak kapak.. yg lg sorg uw nk aje ku cekik2 kw!! haha.. laen kali jgn la ajak aq maen bende uw lg ea kwn2.. hari kedue r besh.. kteorg g tugu negara, IKEA, pastu ke mane tah lagi.. aq bli topi joker an.. then g Malacca.. weeee~~  mmg besh.. mcm2 ad kat sane.. maklumla, aq an xpena pegi sane.. then dlm kul bpe tah kteorg btolak blek umah.. korg tw?? aq blek bwk topi joker je an.. wahaha!! yela kak, aq bwk rm30 je.. haha.. thats all kot nak cter.. jd secare tuntasnyer, aq dapat bnyk pengalaman g KL lumpur.. dapat kwn bwu, gamba un banyak.. tengs a lot guys !

Wednesday, October 27, 2010

KALAU AKU PERGI SELAMANYA.....

kwn2.. aq berharap sgt yg aq ny bleh jd org yg terbaik dlm idup kamu semue.. tp 6paknye aq kne baiki lg persahabatan aq.. tp andaikate aq pergi sleame lamenye.. korg igt2 r aq ye.. walaupun xmampu aq bwt korg gmbire.. sob2~


p.s- xkesa kan aq ckp psl kematian.. we'll never know what could be waiting outside..

Tuesday, October 26, 2010

ape gune KAWAN??

hebat kalau ad bnyk kwn.. tp adakah semue kwn2 kamu 2 tegur kamu.. as u can see kt fb an.. CONTOHNYER~~ hari2 kwn add smpai berpuluh2.. tp sorg pun x tego.. jd lah korg sbgai hiasan kt friend list uw an.. wahaha!! n1.. u know wat??? all alone but i'll be just fine.. rite??

viva la gloria(little girl)

Little girl, little girl
Why are you crying?
Inside your restless soul, your heart is dying.
Little one, little one
Your soul is purging
Of love and razor blades
Your blood is surging

Run away
From the river to the street
And find yourself with your face in the gutter
You're a stray for the salvation army
There is no place like home
When you got no place to go

Little girl, little girl
Your life is calling
The charlatans and saints of abandon
Little one, little one
The sky is falling
The lifeboat of deception is now sailing
In the wake all the way
No rhyme or reasonYour bloodshot eyes
Will show your heart of treason
Little girl, little girl
You dirty liar
You're just a junkie
Preaching to the choir

Run away
from the river to the streets
And find yourself with your face in the gutter
You're a stray for the salvation army
There is no place like home
When you got no place to go

The traces of blood
Always follow you home
Like the mascara tears
From your getaway
You're walking with blisters
And running with shears
So unholy
Sister of grace.

Run away
From the river to the street
And find yourself with your face in the gutter
You're a stray for the salvation army
There is no place like home
When you got no place to go 


Greenday~~

Sunday, October 17, 2010

THE ONE AND THE HOPELESS.. (adaptasi drpd album good charlotte, young and hopeless)

firstly, aq nk mnx maaf kt seorg kwn yg da bnyak berkorban bwt aq slame ny.. maaf sbb aq xleh baiki kelemahan diri aq..

ciri-ciri aq seorg kwn yg x baik-
-aq cpt merajuk.. aq slalu amek ati dgn kate2 kw.. aq terlampau sensitif..
-maaf klu stiap kali name aq di sebut, kw dikaitkan n smpai kw rase malu..
-aq x mampu utk blikan kw hadiah n gmbrekan kw.. hrp kw fhm, aq x berharta.. kw je yg slalu bg aq stuff utk    aq..
-aq x pndai nk pujuk kw.. n x reti nk jage perasaan kw.. nt ble aq merajuk, aq tgglkn kw.. ksian kw..

P.S- ~aq menangis ble aq tles ny bwt kw.. aq nk kw tw yg aq sygkn kw slalu.. aq slalu ingat dan terkenangkan kw~

Friday, October 15, 2010

i'm already dead in the eyes of my friend..

life juz like watercolour.. bile di campurkan semuenye msti last skali jd gelap an.. mcm 2 la kehidupan.. makin bnyk perasaan bercampur baur, kite makin kecewa dgn kehidupan..


so strong.. had 2 deserve all this..

Wednesday, October 13, 2010

SEKARANG AQ YANG TERAKHIR~~





tengs aq still dlm senarai.. walaupun aq yg terakhir.. aq x berharap pun nk jd org yg pertama dlm idup kw.. maaf~~ aq pun bkn kwn yang baik..

Wednesday, September 15, 2010

thank you mom..

I'm sitting here I'm thinking back to a time when I was young... 
My memory, is clear as day 
I'm listening to the dishes clink, you were downstairs, you would sing 
Songs of praise 
And all the times we laughed with you, and all the times that you stayed true to us 
Now we say... 
I said I thank you, I'll always thank you 
More than you could know, than I could ever show 
And I love you, I'll always love you 
There's nothing I won't do, to say these words to you 
That you're beautiful forever 
You were my mom, you were my dad, the only thing I ever had was you, it's true 
And even when the times got hard, you were there to let us know...that we'd get through 
You showed me how to be a man, you taught me how to understand the things, people do 
You showed me how to love my God, you taught me that not everyone knows the truth
And I thank you, I'll always thank you 
More than you could know, than I could ever show 
And I love you, I'll always love you 
There's nothing I won't do, to say these words to you 
That you will live forever 
Always, always and forever

Sunday, September 12, 2010

SAVE OUR NATURE!!

Green day+NRDC




Green Day + NRDC is a collaboration between Green Day (Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt, and TrĂ© Cool) and NRDC, the nation's most effective environmental action group. Green Day's 2004 Grammy Award winning album, American Idiot, has effectively raised social and political consciousness among audiences worldwide. Visit the Green Day + NRDC MySpace page to learn more about our work.